Яке от рециклирани капсули Nespresso

Новото яке на Mammut използва рециклирани капсули Nespresso, за да топли своя притежател.

от Redlink
Яке от рециклирани капсули Nespresso

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Какво е зимен преход без термос с димящо горещо кафе? Или яке от рециклирани кафеени капсули...? Extraordinary Jacket е съвместно усилие на Nespresso, плюс марката за оборудване за открито Mammut и текстилните технолози на HeiQ. Трите швейцарски марки се обединяват, за да създадат дреха, включваща алуминий, получен от използвани кафе капсули Nespresso.

Твърди се, че технологията XReflex на HeiQ увеличава задържането на топлина с 20% в сравнение с традиционните материали при еквивалентни дебелини на материята, което се равнява на яке, което е едновременно топло и свръхлеко. XRelfex използва алуминизиран слой, за да отразява топлината на тялото, запазвайки енергията на носещия и осигуряващ дишащ комфорт при студени условия.

Ексклузивното яке може да бъде закупено онлайн от Mammut или от швейцарския уебсайт на Nespresso, както и от избрани магазини на Mammut в Европа, Северна Америка, Китай и Япония. Продава се за 350 EUR/299 USD.

Небиоразградимите кафеени капсули и опаковки не са добри за околната среда. Рециклирането им е трудно и повечето завършват на сметищата, в зависимост от това къде живее потребителят. (Според Nespresso 72% от неговите капсули, продадени на B2C в Швейцария се рециклират, но това е най-добрият сценарий в малка, превъзходно организирана страна.) Така че може би има елемент на greenwashing в партньорството на марката кафе с Mammut.

Въпреки това, новото яке е резултат от съвместните усилия на привидно несвързани марки, които обединяват усилията си, за да се справят с пречките и възможностите около отпадъците и суровините. Подобни колаборации отварят възможности за размисъл за компании от най-различни сегменти на бизнеса.