Вижте рекламата за Super Bowl на новата Bud Light NEXT с 0 въглехидрати

Новата Bud Light NEXT използва песен на Барбра Стрейзънд и препратки към метваслената и NFT

от Redlink
Новата Bud Light NEXT  използва песен на Брабара Стрейзън и препратки към метваслената и NFT

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В деня, в който новата Bud Light NEXT – първата бира на марката с нулево съдържание на въглехидрати – се появи по магазините в САЩ, марката бира номер 1 в САЩ показа и своята нова реклама, създадена за Super Bowl 2022.

„Този ​​Super Bowl празнуваме исторически момент в историята на Bud Light и Anheuser-Busch: въвеждането на Bud Light NEXT – нашата първа бира с нулеви въглехидрати“, казва Анди Гьолер, вицепрезидент маркетинг на Bud Light. „Bud Light NEXT е символ на нашия непрекъснат ангажимент към иновациите. Сега, на най-голямата сцена на рекламата, ще отдадем почит на онези, които разместват границите и предефинират света около нас всеки ден."

45 секундния клип е един от шестте клипа, закупени за излъчване от Anheuser-Busch InBev по време на най-гледаното телевизионно събитие в САЩ на 13.02.22 и е озаглавен „Нула (препятствия) по пътя на възможностите“.

С видеото марката има за цел да позиционира напитката без въглехидрати като такава, която „не ви тежи“ и да почете всички свои потребители, които също като Bud Light NEXT, разбиват бариерите и отказват да бъдат вписани в шаблон. Рекламата се отклонява от хумористичния тон, който Bud Light обикновено използват за Super Bowl и се фокусира повече в пространствата и начина на живот.

Клипът, който предизвиква потребителите да преосмислят статуквото, се състои от четири винетки, историите в които се развиват на фона на песента на Барбра Стрейзънд „Gotta Move“ . Те демонстрират какво е възможно, когато решите да нарушите традиционните конвенции. От живот в тесен апартамент в Ню Йорк до свободните пространства в дом в северната част на щата, от скитане по традиционни художествени галерии до изследване на уникални NFT произведения и от концертно изпълнение в реалния живот до преживяване в метавселената, Bud Light NEXT е празник на премахването на бариерите и нарушаването на правилата и конвенционалното.

Bud Light Next, който има 80 калории и 4% алкохол, излиза на пазара след 10 години на разraботване, казва Анди Гьолер, вицепрезидент маркетинг на Bud Light. "Извличането на въглехидрати от бирата... е голям подвиг." Бирата е насочена към комсуматори на възраст от 21 до 27 години. „Беше много очевидно, че този потребител на възраст от 21 до 27 години е много уникален и различен от другите предишни поколения“, продължава Гьолер. „Нещото, което резонира много в нас, е тази концепция, че те не искат да бъдат затворени в рамки“.

Клипът също така реферира и към друг крайъгълен камък на скорошното навлизане на марката в NFT пространството, което включва партньорство с Nouns DAO, оживено в историята на третата винетка, където се появяват известните очила на Nouns DAO, както и жетон от новата колекция Bud Light N3XT NFT. Колекцията Bud Light N3XT включва продажбата на 12 722 NFT за $399 всеки на уебсайта на Bud Light. NFT са закупени от Nouns, известни с това, че предлагат на търг по един NFT на ден, всеки от които е и с очила. AB InBev използват NFT за да отбележат раждането на Bud Light Next като марка и като начин марката да бъде забелязана и да спечели лоялност. „Искаме хората да притежават дигитална част от историята на марката“, споделя Кори Браун, старши директор на Bud Light за цифрови технологии. Притежателите на NFT ще получат и специални предимства като покани за преживявания, които към момента не са уточнени.

За първия си клип за Super Bowl Bud Light NEXT иска да покаже, че има „Нула по пътя на възможностите“ за своите фенове 21+ и с активация в социалните медии. Всеки път, когато феновете забележат „нула“ в ежедневието си, Bud Light NEXT може да добави „нула“ към банковата им сметка. До 18 февруари феновете могат да участват в лотарията „Spot a Zero, Add a Zero“, като публикуват снимки в социалните мрежи на всички нули които срещнат – нули в клипа на Bud Light NEXT, нули на NEXT кутии, нули в други реклами, нули на улични знаци и нули, където и да е. Трябва да добавят и #SpotAZero и #Sweepstakes за шанс да станат един от седемте късметлии, които ше спечелят $10 000.

Wieden+Kennedy New York създават рекламата, докато VaynerNFT (новото NFT звено на VaynerMedia) проектира NFT програмата.

А докато AB InBev се опитват да вдигнат шум около бирата с нулеви въглехидрати, конкурентът им Molson Coors се опитва да прехвърли разговора към калориите.

Нова реклама от Mischief за бирата Miller64 на Molson Coors, която има 64 калории, включва известния математик Кен Оно. Оно е специалст в теорията на числат и отговаря на сложния математически въпрос кое е по-малко: 80 (калориите на Bud Light Next) или 64? Miller64 има 2,4 грама въглехидрати срещу 0 на Bud Light NEXT.