Вижте наградените кампании на Golden Drum 2022

Publicis Italy е агенция на годината, Publicis - мрежа на годината, а Noble Grаphics са единствената българска агенция с бронзова награда от фестивала Golden Drum 2022

от Redlink
Наградените кампании на Golden Drum 2022

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Фестивалът Golden Drum 2022 приключи с церемония по награждаването на 23 септември в Ровин, Хърватия. След две години Golden Drum отново събра заедно хората от рекламната индустрия в региона и Европа.

Журито на Golden Drum присъди тази година 31 Бронзови барабана, 28 Сребърни барабана, 24 Златни барабана и 9 Grand Prix награди в различни групи и категории.


За трета поредна година Publicis Italy от Милано бе удостоена с титлата Агенция на годината, допринасяйки за общия успех на Publicis, която събра най-много точки и беше отбелязана като Мрежа на годината.

За успеха на Publicis Italy допринесе високо оценената им работа за Heineken и Botega Venetta, както и 2-та им Сребърни барабана в категориите Film за The Sound of Stories за Netflix и „Румънски вещици срещу Вещерът“ отново за Netflix в категорията GENIUS LOCI/LOCAL SPIRIT.

Най-добрата марка, оставила следа и получила Brand Grand Prix на фестивала Golden Drum 2022 е Heineken, която получи Grand Prix в категорията Digital Craft и 4 сребърни и 1 бронзова награда в други категории за кампанията The Virtual Heineken Silver, създадена от Publicis Italy.

Освен това Heineken и Publicis Italy бяха отличени в секцията All Jury с „Best of COVID-19“ - наградата за произведения, създадени в отговор на пандемията от коронавирус за „Нощта е млада“.

Кампанията „Нощта е млада“ за Heineken бе отличена още и с 2 Grand Prix награди в категориите HEALTH & WELLNESS, и CONTENT, PR, както и с 3 Златни награди в категориите FILM, INTEGRATED и MOTION CRAFT (Video / Moving images).

Pubicis Italy и Heineken бяха отличените с бронз съответно в категориите FILM и MOTION CRAFT за кампании Cheers to All Fans и The Closer

.


Също така, Best of Genius Loci - награда, която отпразнува местни произведения, които представят техния отличителен местен дух, отиде при Publicis Italy за кампанията Bottega for Bottegas,създадена за Bottega Veneta.

Кампанията на Publicis Italy за Bottega Veneta получи и 2 Златни награди в категориите Social Goodи ACTIVATION, както и две сребърни награди в категориите Content/PR и NTEGRATED/ Sport & Fashion.

Eoin Sherry, творческият директор на Publicis Italy зад кампанията The Night is Young, спечели престижната титла Творчески директор на годината.

Титлата Независима агенция на годината отиде при унгарската White Rabbit Budapest.

Тази година за първи път Golden Drum отличи и Продуцентска агенция на годината и Дигитална агенция на годината. Продуцентска агенция на годината стана гръцката Good People, а титлата Дигитална агенция на годината отиде при израелската DIBOOR

The Best of Social Good, наградата за социално полезни действия, отиде при Seven.One AdFactory/Creative House, Unterföhring и White Rabbit Budapest за #flutwein – нашата най-лоша реколта, направена за Flutwein.

Кампанията "#flutwein – нашата най-лоша реколта" е отличена и с общо пет награди Златен Барабан в категориите DESIGN, Packaging Design;NTEGRATED;ENGAGEMENT, Public & Community Relations;CREATIVE EFFECTIVENESS, Single-country/region NON-PR и e/mCOMMERCE, COMMUNITY & USE OF EXPERIENCE.

Най-успешният кандидат от Адриатическия регион, който получи специалната награда Адриатическа агенция на годината Powered by Zavarovalnica Triglav, стана Beestro, създадена от хърватската агенциа Imago Ogilvy.

Най-новият член на Залата на славата е Йорг Риоми, главен творчески директор на Publicis Groupe CEE, присъединявайки се към избраната група от творчески визионери, които са вдъхновили и имали най-голямо влияние върху света на творчеството, който познаваме.

От всички заявки, получени от 24 държави, участващи в конкурсната програма, България получи една бронзова награда и две номинации. Агенция Noble Graphics беше отличена с бронз в категория GENIUS LOCI/Local Spirit за „Помощ на зелен кон“ за Пиринско, марка на Carlsberg Bulgaria.

Финалистите от България в конкурсната програма на Golden Drum тази година са:All Channels Communication в категория DESIGN / Packaging Design за „Black to the Bones“ на пивоварна Cohones и The Smarts в категория SOCIAL GOOD, Profit Social Good за „В час с проблемите“ за IKEA Bulgaria.

Фестивалът Golden Drum е създаден през 1993 г. с идеята да събере на едно място творци от различните, тогава често определяни като „нови“ европейски страни. Фестивалът целу да вдъхнови и овласти творческото мислене и действията за положителна промяна чрез своята състезателна и конгресна програма. Фестивалът Golden Drum е един от седемте регионални, включени в класацията на WARC и е част от международните класации Creative 100 и AdForum. В състава на журито на Golden Drum тази година бяха трима професионалисти от български комуникационни агенции-членове на БАКА: Емилия Стефанова, управляващ директор, All Channels Advertising – в журито на направление Creative Business Excellence Drum; Мартин Димитров ,творчески директор и партньор, Nitram – в журито на направление One-Channel Drum и All Juries и Марсел Леви, творчески директор и партньор, Noble Graphics – в журито на направление Craft Drum и All Juries