TikTok стартира собствен книжен клуб

TikTok създава свой собствен #bookclub (книжен клуб), започвайки с „Доводите на разума“ на Джейн Остин.

от Redlink
TikTok стартира собствен книжен клуб

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С 65 милиарда гледания, видеата с хаштаг #BookTok бележат стремителен ръст в TikTok - там любителите на книги с ентусиазъм споделят любовта си към четенето с приятели и последователи. Като една от най-активните общности в TikTok #BookTok влияе върху продажбите на книги по целия свят. Сега самата платформа се присъединява към тази тенденция и стартира официален TikTok Book Club.

TikTok UK избира пет „лауреата“ - #BookTok Laureates, които ще насочват читателите към нова книга всеки месец, започвайки с „Доводите на разума“ на Джейн Остин. В края на всеки месец лауреатите ще организират съвместна сесия на живо в TikTok за обсъждане на книгата. Специален хъб в приложението ще помогне на читателите да намерят заглавието на месеца и да споделят собствените си мисли и отзиви.

Все още няма информация дали TikTok ще се придържа към класическите произведения, които са обществено достояние – позволявайки на всеки да чете безплатно – или ще се насочи и към новопубликувани заглавия.

Оригиналността и дори магията на #booktok е, че това е органично появила се тенденция, свързана с умовете и сърцата на любителите на книгите. И в този смисъл каква е стойността на това, че самият TikTok стартира свой книжен клуб?

В зависимост от това колко усилия TikTok положи за популяризирането му, създаването на официален книжен клуб за цялото приложение има потенциала да достигне до наистина масивна аудитория. Чрез насърчаване на широк и разнообразен кръг от хора да се съсредоточат върху една книга, инициативата може да разшири колективното, социално преживяване от четенето на съвсем ново ниво.