The Macallan отдава почит на 60-та годишнина на Джеймс Бонд

Лимитирана серия The Macallan James Bond 60th Anniversary Release и уникална анимация на оригинални архивни рисунки от разкадровките на филмите от поредицата отбелязват 60-та годишнина на филмовия франчайз за агент 007

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Филмовия франчайз Джеймс Бонд отбелязва своята диамантена 60-та годишнина на 5 октомври 2022 г. Тази годишнина превръща агент 007 в един от най-продължителните и най-ценни франчайзи в света на развлеченията, включващ двадесет и пет филма, шест десетилетия и шест актьора в главната роля.

Макар че легендарният британски агент е по известен с предпочитанията си към “shaken not stirred” Martini, The Macallan е участвал в множество филми за Джеймс Бонд, включително в Skyfall, в който 007 пие The Macallan Fine & Rare 1962 – намигане към 50-годишнината на франчайза тогава. Според дестилерията, Macallan и James Bond са свързани от своя шотландски произход и наследство, иновативния си характер и стремежа си към съвършенство. Затова и създават The Macallan James Bond 60th Anniversary Release - забележителна колекция, включваща шест лимитирани бутилки, всяка една вдъхновени от едно от шестте десетилетия на Бонд. Опаковката на всяка бутилка се отличава с оригинален илюстративен дизайн и цвят, за да обозначи десетилетието, което представлява. Колекцията е своеобразна изложба на най-емблематичните моменти от всяко десетилетие. Например дизайнът на опаковката Decade I включва скици от Goldfinger (1964)и You Only Live Twice (1967) и реактивната раница, носена от Бонд в Thunderball (1965).

Отбелязвайки 60-ата годишнина на супер агента на сребърния екран, лимитираното издание на The Macallan's James Bond single malt стартира и с изящно илюстрирана онлайн реклама, създадена от The Leith Agency в сътрудничество с марката и Eon. Продуцираното от Studio AKA видео включва анимиране на оригиналните рисунки от архивните оригинални разкадровки на филмите от франчайза, започнал на 5 октомври 1962 г., когато Шон Конъри се появява за пръв път на екранa в Dr No. Спотът е допънен от вероятно най-запомнящия се саундтрак в киното – музикалната тема на Джеймс Бонд, композирана от Монти Норман.

Macallan също така създават и серия от завладяващи преживявания, за да отпразнува 60-ата годишнина от появяването на Джеймс Бонд на филмовия екран, включително уникална изложба, наречена The Macallan в киното в The Macallan Estate в Спейсайд. Изживяването ще преведе зрителите през филмовата история на The Macallan и ще ги пренесе през шестте десетилетия на Джеймс Бонд.Селекция от филми от всички години също ще бъде показана в The Macallan Estate по време на поредица от ексклузивни прожекции.