Superior Bowl: изпълнените със звезди реклами на Michelob Ultra за Super Bowl 2022

Стив Бушеми приветства някои от най-великите атлети в света за приятелско състезание в залата за боулинг "Superior Bowl" на Michelob ULTRA

от Redlink
Superior Bowl: изпълнените със звезди реклами на Michelob Ultra за Super Bowl 2022

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Тази година пивоварният гигант Anheuser-Busch (ABInbev) - дългогодишен спонсор на NFL, излъчи четири минути национални реклами за различни свои марки по време на Super Bowl 2022. Миналата година водещата марка на компанията - Budweiser, се отказа от събитието за първи път от 37 години, за да се фокусира вместо това върху популяризирането на ваксините срещу COVID-19. По-голямата част от ефирното време на пивоварната тази година беше посветено на представянето на продуктовите предложения на марката Michelob Ultra. Въведена през 2002 г. Michelob ULTRA в момента е най-бързо развиващата се марка бира в Съединените щати по дял и бира номер 2 в индустрията по обем на продажбите. Със своите 95 калории, 2,6 г. въглехидрати и липса на изкуствени аромати или оцветители, това е светлата бира, която се вписва в активния, балансиран начин на живот на своите потребители, който включва както фитнес, така и забавления.

Michelob Ultra имаше агресивно рекламно присъствие на Super Bowl 2022, което отразява възхода на марката в портфолиото на Anheuser-Busch. За първи път марката представи три продукта от портфолиото си по време на голямата игра: Michelob ULTRA, Michelob ULTRA Pure Gold и Michelob ULTRA Organic Seltzer. Рекламите и на трите продукта на Michelob Ultra са базирани на слогана на марката: „Заслужава си само ако ѝ се наслаждавате“, а действието във всяка една от тях се развива в ретро боулинг залата Superior Bowl – място, където легендарни спортисти и артисти, които въплъщават балансирания начин на живот, се забавляват с Michelob ULTRA. Тазгодишният пакет от реклами за Super Bowl на Michelob ULTRA е режисиран от номинираната за Оскар операторка Рейчъл Морисън и е създаден от Wieden + Kennedy New York.

Първата част от поредицата Superior Bowl – 60“ клип, озаглавен "Superior Bowl", задава тона на кампанията и въвежда зрителите в атмосферата на ретро залата за боулинг, където цяла плеяда спортни шампиони са се събрали да се забавлявяват. Коуртърбека от NFL Пейтън Манинг, звездата на женския футбол Алекс Морган, баскетболните легенди Джими Бътлър, Ннека Огвумике и голфърът Брукс Коепка са на алеите, докато актьорът Стив Бушеми подготвя обувките за боулинг. И точно когато сте на път да си помислите, че не може да има повече легендарни спортисти събрани на едно място, Серина Уилямс се появява, за да ви опровергае на фона на песента на Electric Light Orchestra Showdon.

Вторият клип от поредицата Superior Bowl – 30 секундния "Caddy" - започва с професионалния голфър и четирикратен шампион Брукс Коепка, който уверено да избира ледено студен Michelob ULTRA Органичен Зелцер. С повтарящ се акцент върху нулевото съдържание на въглехидрати в напитката, рекламата подчертава здравословния аспект на Michelob Ultra Organic Seltzer.

В третата и последна глава от поредицата, която се излъчи само на избрани пазари като Хюстън, Далас и Маями, световната суперзвезда Becky G казва, че Michelob ULTRA Pure Gold – първият национално разпространен органичен лагер, е всичко, от което има нужда. Michelob Ultra Pure Gold направи своя дебют в голяма игра през 2019 г. с реклама в стил ASMR с участието на Зоуи Кравиц.

В допълнение към рекламите за Super Bowl на Michelob ULTRA, феновете трябваше да следят за интеграцията на живо излъчване с участието на Серена Уилямс, която носеше лимитирано яке Superior Bowl от колекцията Spare Clothes Collection на марката, стартирала продажби на 13.02.2022г. Освен това, след мача, Michelob ULTRA излъчи в социалните и дигитални платформи на марката и реклама за безопасно прибиране вкъщи с участието на Пейтън Манинг, напомняйки на феновете да се наслаждават на Michelob ULTRA отговорно.

Освен че демонстрира мощност с привличането на толкова много звезди в кампанията си, Michelob Ultra използва най-гледаното телевизонно събитие в САЩ, за да популяризира усилията си около установяването на равенство между половете в спорта. След ангажимента на Michelob ULTRA от 100 милиона долара за увеличаване на видимостта на жените в спорта, Michelob ULTRA прави следващата си стъпка към равенството между половете, като включва равно представителство на мъже и жени спортисти в тазгодишната реклама на Super Bowl. Michelob ULTRA току що подписа и петгодишно споразумение за партньорство с Фондацията за женски спорт, за да помогне за финансирането на пътуванията и обучението, необходими на жените спортисти, за да се състезават на елитно ниво.