Седмица 23 – реми

Средноседмичните рейтинги за периода 3-9 юни са точно на нивата от миналата година.

Текст: Елица Павлович, Петя Розева от Redlink
Седмица 23 – реми

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 3-9 юни са точно на нивата от миналата година. Това не е голяма новина, защото навлизаме в периода на летните рейтинги, обяснимо по-ниски, но все пак е добре на фона на като цяло по-ниските резултати от началото на годината. Приближаване с миналата година има не само за всички зрители 4+, но и за тези 18-49 години.

Най-гледаните предавания през изминалата седмица са два еднакво популярни формата по Нова телевизия и бТВ – „Скрита самоличност“ и „Кой да знае?“ с разлика в рейтингите в рамките на статистическата грешка. Интересно е да се отбележи, че и четирите предавания на първите места са излъчени в понеделник – в седмица с избори в неделя. Тоест дор иновинарският блок е от понеделник, а най-гледания такъв на Нова телевизия е от вторник. Апатията към новинарското и публицистично съдържание, която наблюдаваме от седмици насам продължава, като резултатите ѝ са видими и в избирателната активност.

Сравнението с топ програмите за зрителите между 18 и 49 години показва, че и те предпочитат същите две предавания, класирани на челните места. Като цяло обаче рейтингите за тази група са по-ниски и това личи особено добре в долната част на класацията. Ако за всички зрители над 4 години, където по-възрастните и лоялни зрители имат безспорна тежест, предаванията в края на класацията са с рейтинг малко под 5, то за тези 18-49 години той е малко над три. Това е и причината тук да попадат предавания, които едва ли са много популярни след тези по-млади, работещи и заети през деня хора като турски сериали, а също и три предавания по БНТ, докато в общата класация националната телевизия присъства само с едно.

Данните за седмицата са подобни на онова, което предстои да виждаме през лятото, като родното съдържание запазва първите места и към него предстои да се добавят още предавания, които телевизиите подготвят за летния сезон.