Седмица 41 – започва Биг Брадър

Средните рейтинги отразяват цялостното поведение на телевизионните зрители и включват всички телевизионни канали.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 41 – започва Биг Брадър

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 7-13 октомври са видимо под миналогодишните след добрия резултат от изминалата седмица. Резултатите са за гледащите телевизия в активна възраст 18-64 години. Средните рейтинги отразяват цялостното поведение на телевизионните зрители и включват всички телевизионни канали, така че дори при силно представяне на предаванията в прайм тайма на големите телевизии, това не винаги помага за високи средноседмични нива.

А предаванията в прайм тайма се представят добре. На първите три места в класацията са риалити форматите на Нова телевизия „Игри на волята“, „Пееш или лъжеш“ и първия епизод на „Биг Брадър“, за който едва ли има неразбрали. И макар че предаването се излъчва в по-късен часови пояс, това не е попречило да постигне резултати, сравними с най-гледаните предавания в ефир. От програмата на бТВ най-добре се представя очаквано „Гласът на България“ и вечерните новини, традиционно силни за бТВ. В челната петица влиза и „На фокус с Лора Крумова“ в частта след новините, където е гостувал Иван Костов.

В топ предаванията влиза и БНТ с три предавания – една новинарска емисия и две, които са свързани с мача България-Люксембург. Това е и обичайното съдържание, с което националната телевизия успява да постигне по-високи рейтинги, конкурентни на другите две големи телевизии.

Също интересно е да се отбележи, че за разлика от повечето седмици пред началото на есенния сезон, в които филмите и сериалите имаха водеща роля, в класацията за миналата седмица има само един филм от общо 25 позиции. Останалото са продукции на телевизиите – развлекателни, но и публицистични в навечерието на изборите.

Развитието на предаванията в прайм тайма показва все по-големия избор на зрителите, към който вече се добавя и Биг Брадър. Промяната в лидера по седмици и добър знак за силна конкуренция за вниманието на хората. Резултатът ще е ясен чак към края на сезона.