Седмица 13 – политическа нестабилност

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 13 – политическа нестабилност

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за всички телевизионни зрители над 4 години в периода 25-31 март продължават низходящата си тенденция. Това се случва на фона на необичайно топло време, но и преди края на пролетния телевизионен сезон, докато всички риалити формати са още в ефир.

Подреждането на топ програмите е показателно за процесите, случващи се извън телевизията. Политическата нестабилност в страната, както и поредните задаващи се избори, обясняват топ позициите на вечерните новини и по двете телевизии - бТВ и Нова, като в същото време се вижда доста значително намаление в рейтингите на „Защо, господин министър?“, независимо че гост е бил министър-председателят в оставка Николай Денков. Надолу в класацията отива и политическото предаване на Нова „На фокус с Лора Крумова“ в частта си след новините, както и „Лице в лице“. Изглежда, че зрителите се интересуват от новините, но все по-малко от обясненията на политиците за случващото се.

Тенденцията за леко намаление в рейтингите се забелязва и на графиката с предаванията в прайм тайма или най-гледаните риалити формати. Освен несменяемия зрителски фаворит „Като две капки вода“, който има малък ръст, вижда се низходяща тенденция при повечето други заглавия. Разликите не са драстични, но отбелязват лек спад на рейтингите спрямо началото на сезона. Това все пак не е окончателно, тъй като предстоят финалните епизоди на предаванията, които е вероятно да привлекат по-голяма аудитория.