Publicis Groupe обяви придобиването на Advertise BG в България

С придобиването Publicis допълнително засилва предложението си за цялостни маркетингови решения за българския пазар

от Redlink
Publicis Groupe обяви придобиването на Advertise BG в България

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Publicis Groupe обяви придобиването на Advertise BG, една от водещите performance marketing агенции в България. Стратегическото придобиване допълнително ще засили компетенциите на Publicis Groupe България в дигиталната трансформация, ускорявайки съществуващото предлагане в областите дигитална стратегия, данни, социални медии и създаване на дигитално съдържание.

Advertise BG към момента обслужва повече от 100 местни и международни клиенти в различни индустрии, като предлага експертиза и услуги за performance маркетинг, бранд позициониране и разпознаваемост, маркетинг в социалните мрежи, дигитален дизайн, анализи и оптимизация на конверсиите, както и обучение и консултиране. Основана през 2007 г. от Александър Георгиев като агенция за дигитален маркетинг, предлагаща услуги на малки и средни фирми в Обединеното кралство, компанията пренасочва дейността си към българския пазар и прилага своя опит за привличане на по-големи местни клиенти, включително 8888, Мебели Виденов и Sport Depot. Като главен партньор на Google Ads, фирмата също е единствената агенция в България, която два пъти поред е отличена от Google с награда от конкурса “Ready to Rock”.

С придобиването на Advertise BG от Publicis Groupe, компанията ще стане част от Digitas Sofia-дигитална маркетинг агенция на свързаността в рамките на Publicis Groupe България.

“След като съм работил с Publicis Groupe България през годините по много проекти, това партньорство е естествена следваща стъпка и е от стратегическо значение за нас. Този съюз отваря за нас вратите към огромната глобална експертиза на Групата много по-ефективно, като така ще можем да ползваме наличните патентовани технологии и платформи, за да спечелим конкурентно предимство на местния пазар и отвъд него.” – добавя Александър Георгиев.

Александър Георгиев ще поеме поста на директор „Дигитална трансформация“ и ще стане член на управителния съвет на Publicis Groupe България, като ще работи в тясно сътрудничество с Десислава Стоянова, главен оперативен директор и изпълнителен директор на медийния бизнес на Групата, Ваня Дунчева, управляващ директор на Digitas и Боряна Атанасова, медиен директор на Digitas. В новата си роля Александър ще отчита дейността си пряко на Весела Апостолова, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe България.

“През последните няколко години насочихме много усилия да развием дигиталните ни възможности и партньорства, като така целим да подкрепим клиентите си в дигиталната им трансформация. Нашата пътеводна звезда е да намираме връзката между изграждането на най-доброто дигитално потребителско изживяване и правилните бизнес резултати. Това придобиване ще подобри още повече възможностите на Publicis Groupe в дигиталната трансформация, за да допълни съществуващите ни и доказани знания в областта на дигиталната стратегия, данните, социалните медии и създаването на дигитално съдържание. Визията и желанието на екипа на Advertise BG да стимулират растеж чрез каналите за електронна търговия съвпада с нашата амбиция да бъдем водещият и предпочитан партньор на клиентите си по пътя им към дигитална трансформация,” казва Весела Апостолова, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe България.

“Това стратегическо придобиване в България ще допълни нашата дигитална ефективност в е-търговия, данни и технологично предложение в полза на нашите клиенти, като донесе добавената стойност и скоростта, от която те се нуждаят в момента. В същото време, водещите таланти на Advertise BG ще могат да помогнат на Publicis Groupe да укрепи още настоящата си водеща роля в дигиталната маркетингова трансформация в Централна и Източна Европа,” отбелязва Томас Лауко, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe за Централна и Източна Европа.

Publicis Groupe България обединява девет специализирани звена - Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, Digitas, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Zenith и Starcom, които работят в областта на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, маркетинг към купувача и комуникация на местата на продажба, стратегическо планиране и бизнес дизайн, дигитални маркетингови и бизнес решения, производство на аудиовизуални продукти, медийни стратегии и медийно планиране и купуване. Компанията също е експертен център за „Разузнаване на социалните мрежи“, чийто отдел работи с чужди пазари от мрежата на Publicis Groupe. Екипът има познания на повече от 25 езика и анализира тенденциите и нагласите в потребителското съзнание и поведение, преди те да са станали актуални, като по този начин маркетинг експертите имат възможността да интегрират тази информация в дългосрочните си стратегии и процеси на марките и компаниите.
През 2022 г. Publicis Groupe България разрастна технологичната си експертиза с екипи от ИТ разработчици, които работят за създаването на дигитални маркетинг платформи за глобални клиенти на Publicis.