P&G – ежедневието е вдъхновение

В традиционната си презентация на Cannes Lions директорът на P&G разказва за миговете в ежедневието, които вдъхновяват компанията.

от Redlink
P&G – ежедневието е вдъхновение

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

На международния фестивал на креативността Cannes Lions главният бранд директор на Procter & Gamble Марк Причард говори за това, че дори и с цялата технология, с която разполагаме, вдъхновението за създаване на спиращи дъха моменти не може да бъде намерено в данните или AI, а в идеите.

Марк Причард казва, че ежедневните моменти в реалността предоставят „огромни възможности“ за вдъхновение, но е важно да се запомни, че „човечността има значение“, ако крайната цел е да се постигне не само запомняне но и физиологична реакция.

Според Причард много домакински продукти са налични на пазара, но на практика малко сред тях могат да осигурят изключително изживяване на клиентите. Например само една на всеки десет жени твърди, че косата й изглежда страхотно всеки ден, а 50% от родителите се събуждат, за да сменят протеклите пелени през нощта. Това означава, че има потенциал „да радваме хората чрез иновации и креативност, които стимулират растежа и стойността“, твърди главният директор на марката.

Кампанията на Ariel – продукт на P&G - „Споделете товара“, включваща мъже, помагащи на жените в Индия да перат, реално променя възприятията в страната. През 2015 г. 79% от мъжете смятат, че това е само женска работа, докато днес те са едва 25%.

P&G въвежда „Другите игри“ в домовете на хората като хумористичен поглед върху Олимпийските игри в Париж. Обикновените хора са предизвикани да се включат в различни домашни битки, които Причард нарича „нелепи подвизи на олимпийското майсторство“, с участието на комика Кевин Харт.

Причард се спира върху три действия за намиране на вдъхновение в ежедневието:

Намерете тези ежедневни моменти, които имат значение. „Това означава да излезете иззад компютъра си и да прекарате време с хората, които вашата марка обслужва“, казва Причард. Той добавя, че за да откриете „истинската същност на даден момент“, се нуждаете от човешко взаимодействие.

Разберете колко важна е вашата марка в тези моменти. Помислете как би свършила работа. Има ли проблем, който може да реши еднозначно? Но това не е достатъчно: помислете също как марката допринася за емоционалните резултати и как кара хората да се чувстват.

Открийте „магията на креативната идея“, за да изпъкнете наистина.

„Устойчивият растеж е възможен само когато впрегнем тази сила, която осигурява превъзходна иновация и креативност. Когато се съсредоточим върху снабдяването на хората с по-добри продукти и осигурим повече стойност в ежедневието им и когато отключим човечността, която всички ние носим вътре в себе си всеки ден, за да представим силата на креативните идеи“ – казва в заключение Марк Причард, главен бранд директор, Procter & Gamble.