Omnicom консолидира творческите си агенции в Omnicom Advertising Group

OAG обединява BBDO, DDB, TBWA и Advertising Collective под едно ръководство за да разшири иновациите и споделянето на знания в новата холдинговата компания

от Redlink
Omnicom консолидира творческите си агенции в Omnicom Advertising Group

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Omnicom представи Omnicom Advertising Group (OAG) - нова структура, която обединява в световен мащаб мрежите на творческите агенции BBDO, DDB, TBWA, както и агенциите в рамките на Advertising Collective, сред които си и Goodby Silverstein & Partners, GSD&M, Merkley & Partners и Zimmerman, под един ръководен екип.

Обединяването на тези агенции под едно ръководство отговаря на нуждите на клиентите от мощни креативни решения, както никога досега. Всяка от агенциите ще запази своята уникална марка, култура и хора, като същевременно се възползва от споделените и мащабни инвестиции на OAG в иновативни инструменти, технологии, специализирани възможности и AI платформи. С новата структура ръководството на OAG ще може по-лесно да идентифицира и мащабира съществуващите решения, платформи или инвестиции в своите творчески агенции и клиенти в световен мащаб. Например, ако екип във Финландия или Южна Африка е разработил авангардна платформа или начин на работа, OAG може да предостави това на клиенти и екипи по целия свят. Освен това, тъй като клиентите търсят по-интегрирани и персонализирани решения от агенциите, OAG ще помогне за улесняване на достъпа до таланти и екипи в цялата мрежа, като същевременно предоставя на талантите мобилност в различните агенции и клиентски екипи.
Моделът следва структура, която Omnicom внедрява в други дисциплини, включително Omnicom Media Group, Omnicom PR Group и Omnicom Health Group. Всяка от тези области на дейността на Omnicom сега се възползва от мащабни инвестиции и експерименти, тъй като светът на маркетинга се трансформира.

OAG ще бъде ръководена от Трой Руханен като глобален главен изпълнителен директор (досега CEO на TBWA Worldwide), Дийптхи Пракаш (международен президент и главен продуктов директор на TBWA Worldwide ) като главен оперативен директор и Денис Щрайф (CFO на TBWA Worldwide) като глобален финансов директор. Лидерите на глобалните творчески агенции на Omnicom ще докладват на ръководството на OAG.

Omnicom не планира да слива или прекратява агенции като част от новата структура и ще предлага решения като OAG или като отделни агенции, в зависимост от нуждите на клиента Съществуващите клиенти ще продължат да се обслужват от агенцията и екипите, с които работят в момента, с подобрените възможности на по-широката група. Промените ще влязат в сила на 1 януари 2025 г.