OMD ЗА ЧЕТВЪРТИ ПОРЕДЕН ПЪТ Е ОБЯВЕНА ОТ RECMA ЗА НАЙ-ДОБРЕ ПРЕДСТАВЯЩА СЕ ГЛОБАЛНА МЕДИЙНА МРЕЖА

Omnicom Media Group затвърждава лидерството си сред глобалните мрежи медийни агенции с най-добрите дигитални ресурси, данни и съдържание в Северна Америка и с класирането си на първо място в три региона и осем държави

от Redlink
OMD ЗА ЧЕТВЪРТИ ПОРЕДЕН ПЪТ Е ОБЯВЕНА ОТ RECMA ЗА НАЙ-ДОБРЕ ПРЕДСТАВЯЩА СЕ ГЛОБАЛНА МЕДИЙНА МРЕЖА

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В последното, второ за 2022г. издание на високо ценения доклад Network Diagnostics на RECMA (Изследователска компания, оценяваща индустрията на медийните агенции), агенцията Omnicom Media Group (OMD Worldwide) е обявена за най-добре представящата се глобална медийна мрежа. OMD, агенция на Omnicom Media Group, е най-голямата медийна мрежа в света, с повече от 12 000 души, работещи в над 100 страни. Запазвайки челната си позиция, OMD запазва и преднината си пред конкурентите си, с общ резултат от 2239 точки – с 262 точки повече от втората класирана мрежа UM (United Media, част от Mediabrands). Тази разлика подчертава позицията на OMD като агенция с изключителни резултати в класирането, където класираните на 2-ро и 3-то място агенции UM и Media Com имат само няколко точки разлика.

Това е четвъртото поредно издание през последните две години, в което OMD оглавява доклада Network Diagnostics, което накара RECMA да заяви, че агенцията е „потвърдила лидерството си“ сред глобалните мрежи от медийни агенции.

Диагностичният доклад се основава на оценката на 700 агенции на 47 пазара. Използвайки 19 KPIs – включително опит в дигиталните канали, съдържание, данни и анализи и международни пазари – докладът предлага маркетингов индекс, който надхвърля количествените показатели като обем на дейността или финансови резултати. Участващите агенции са класирани както числово, така и по следните категории: Силен лидер, Най-добър играч, Претенденти, Средни играчи, Мутиращи играчи и Нововъзникващи играчи.

Разбивка на глобалната класация показва, че OMD притежава позиции номер едно в регионите EMEA, Nordics и Централна Източна Европа; и осем пазара, включително Австралия, Дания, Гърция, Нова Зеландия, Словакия, Швеция, Турция и Обединеното кралство.

В Северна Америка OMD е класирана на 1-во място заради ресурсите за данни, дигитално съдържание и съдържание на компанията, а в световен мащаб оглавява класациите в повече от половината от пазарите, оценени в доклада. Като цяло представянето на агенцията отразява таланта, инструментите и технологията, които помагат на клиентите на OMD да защитят, трансформират и развият своя бизнес на фона на продължаващата нестабилност на пазара, водена както от продължаващото въздействие на пандемията, така и от бързите промени в търговския пейзаж, поверителността, измерването и нарастващи глобални икономически смущения.

„Този ​​доклад потвърждава, че OMD изпълнява нашите три определящи амбиции: да бъдем най-довереният партньор за трансформация на нашите клиенти, да водим пазара в областта на дигиталните технологии, данните и технологиите и да привличаме и задържаме най-добрите таланти в света“, казва главният изпълнителен директор на OMD Worldwide Джордж Манас. „Най-просто казано, OMD е агенцията, способна най-добре да помогне на марките да продължат напред и да се придвижат бързо към нова ера на възможности.“

През последните месеци OMD бе класирана за 10-ти пореден път и като най-ефективната медийна агенция в света от индекса за ефективност на Effie и спечели титлата „медийна мрежа на годината“ на фестивала Cannes Lions 2022.
Обявена за Глобална медийна агенция на годината на Adweek през 2020 г. и 2019 г., OMD е класирана и като най-добре представящата се глобална медийна мрежа като цяло според RECMA