Новото ниво в маркетинга чрез изживявания: Corona Island

Най-голямата маркетингова активация на Corona Beer до момента предлага седмичен престой на частен остров в Карибско море, собственост на марката

от Redlink
Новото ниво в маркетинга чрез изживявания: Corona Island

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Anheuser-Busch InBev, които предлагат родената в Мексико марка бира Corona в цял свят (извън САЩ), обявиха най-голямата маркетингова активация на марката Corona до момента – създаването на собствен частен остров в Карибско море, който ще приеме първите си посетители в края на пролетта на 2022 година.

Corona Island е ново ниво в маркетинга чрез изживявания – марката предлага ексклузивен достъп до уникална дестинация, която дава възможност на посетителите си да се откъснат от ежедневието и да се свържат с природата. Концепцията Corona Island съчетава и ключовите рекламни послания на марката: релаксация на плажа и устойчивост.

„Corona Island не прилича на нищо, което сме правили досега. Като марка, която е толкова дълбоко свързана с природата, ние искахме да отдадем уважение и да отпразнуваме естествената среда, която доставя нашите 100% естествени съставки“, казва в съобщение за медиите Фелипе Амбра, глобален вицепрезидент на Corona.

Като бира, родена на плажа, Corona се приготвя със 100% натурални съставки: вода, ечемик, царевица или ориз и хмел. Естествената среда на Corona Island и изживяването на гостите са пряко продължение на марката. По-голямата част хората прекарват времето си на закрито и островното преживяване ще наруши монотонността на ежедневието им, като им помогне да съжителстват с естествена красота на природата.

Островът разполага с релаксиращи плажове с кристално сини води и буйна тропическа растителност, за да могат посетителите да се насладят и да се влюбят в природата отново. Изживяването по време на престоя на острова е фокусирано върху съзнателното потребление и устойчивия начин на живот: екологичен дизайн и кулинарни предложения, вдъхновени от мястото, живот без пластмаса и медитации на фона на естествените островни звуци.

Очаква се островът на Corona да бъде първият "Blue Verified" остров от Oceanic Global, като част от строгата програма на международната неправителствена организация Blue Standard. Броят на гостите също ще бъде строго ограничен като част от усилията на Corona да гарантира, че островът работи с минимален отпечатък върху околната среда.

„Горди сме, че си партнираме с Corona, за да засилим непрекъснатия ангажимент на марката към устойчивост чрез усилията й с Corona Island“, казва Леа д'Ауриол, основател на Oceanic Global. „Чрез прилагането на синия стандарт Corona Island демонстрира потенциала на бизнеса да създава осезаемо въздействие и да работи в баланс с природата. Ние сме развълнувани да проверяваме и отбелязваме постиженията на Corona за устойчивост на острова, както и да обучаваме гости и персонал на отговорни практики и поведение, които могат да вземат със себе си след престоя си."

Достъп до Corona Island имат възможност да получат граждани на Аржентина, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Гватемала, Парагвай, Перу и Южна Африка. Във всяка от тези страни ще има собствен механизъм за спечелване на едноседмично ол инклузив пътуване до острова през 2022 г.

Corona Island е продължение на постоянния ангажимент на Corona за устойчивост и опазване на океана. Corona има легендарна история в помощта за опазването на рая, като е работила с над 68 000 доброволци, за да извърши над 1400 почиствания на над 44 милиона квадратни метра плаж. Марката е надхвърлили ангажимента си от 2017 г. за защита на 100 острова до 2020 г. и е защитила близо 250 острова до момента. По-рано тази година марката отбеляза важен етап в намляването на екологичния си отпечатък, като рециклира повече пластмаса, отколкото произвежда: нулев отпечатък от пластмаса в световен мащаб. През 2021 г. Corona обяви пилотен проект в Колумбия с шест опаковки от ечемичена слама като алтернатива на пластмасовите опаковки и продължава да се фокусира върху дизайна на опаковките на продуктите си, за да намали пластмасата от веригата си за доставки.