Най-удобното дистанционно на света

Comcast предлагат дистанционно управление с гласово управление, проектирано да бъде най-достъпното създавано досега.

от Redlink
Най-удобното дистанционно на света

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Телекомуникационният и кабелен гигант Comcast представя най-новото си дистанционно управление, фокусирайки се върху нуждите на хората с физически увреждания. Това не е първото дистанционно с големи бутони, което Comcast предлага на своите клиенти, но новият дизайн е драматично подобрение на предишната версия, отличаваща се с твърде много бутони и без гласов контрол.

Новото гласово дистанционно управление с голям бутон Xfinity е елегантно проектирано и по-лесно за навигация, с големи бутони с подсветка, цветове с висок контраст и увеличен размер на шрифта. Бутон за микрофон включва гласов контрол, позволявайки на потребителите да сменят каналите и да търсят предавания с помощта на гласови команди. Подвижна каишка за китка предотвратява изпускането, а гърбът на дистанционното управление е плосък, което увеличава стабилността, когато се използва върху плоски повърхности като поднос за инвалидна количка.

Дори опаковката и ръководството на устройството са внимателно преосмислени, за да бъдат по-лесни за използване. Дистанционното се доставя в кутия с голяма типография и тактилни функции, включително брайлово писмо. Веднага след като потребителят разгъне хартиеното ръководство вътре, то автоматично възпроизвежда гласово инструкции стъпка по стъпка, които помагат за свързване на дистанционното с телевизора за по-малко от минута.

Макар да е създадено с мисъл за хората с физически увреждания, дистанционното може да е полезно за много повече хора. Силата на достъпния дизайн е в това, че той може да подобри продуктите за всички потребители. Например отделението за батерии на дистанционното управление на Comcast вместо капак има гумено издърпване и се отваря при натискане. Почти всеки потребител би приветствал това подобрение, което улеснява смяната на батерии на дистанционни и други устройства.

Новото дистанционно Xfinity на Comcast е достъпно за клиенти при поискване и без допълнително заплащане.