Най-екологичната аптека в света

Cabinet Health пуска първата в света система за многократно пълнене в стъклени шишенца на лекарства по рецепта.

от Redlink
Най-екологичната аптека в света

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Пластмасата е толкова вкоренена във всеки елемент от ежедневието, че микрочастици могат да бъдат намерени в човешките плаценти и снега на връх Еверест. Решаването на проблема изисква преосмисляне не само на продуктите и опаковките, но и на цели системи, без това да ощетява изискванията за удобство, безопасност на потребителите и печалба.

Сайтът за фармацевтични услуги Cabinet Health променя правилата във фарма индустрията. Новото му предложение - Cabinet Health Rx е система от стъклени шишенца за многократно пълнене за над 150 често предписвани лекарства. Първата в света инициатива от този род има за цел да се справи с проблема с пластмасовите отпадъци в здравеопазването. Според Cabinet Health фармацевтичният сектор е отговорен за генерирането на 194 милиарда пластмасови шишенца за лекарства за еднократна употреба годишно, като „приблизително 90%+ попадат в нашите океани, сметища и в крайна сметка в нашите тела като микропластмаса“.

След като клиент се регистрира за новата услуга, фармацевтът на Cabinet Health прехвърля неговата рецепта в системата. След това клиентите получават персонализирано стъклено шишенце, включващо тяхното име и информация за рецептата. Стъклените опаковки имат защитени от деца капаци и са изработени от тествано за разбиване стъкло. Когато дойде време за презареждане, хапчетата се доставят до вратата на клиента в торбички, които могат да се компостират у дома.

Cabinet Health стартира от популярното стартъп телевизионна шоу Shark Tank, като първоначално започва бизнеса си с продажба на лекарства без рецерта за облекчаване на болка, алергии, проблеми със съня, настинки и грип, използвайки подобна система от стъклени опаковки и торбички за пълнене. Тъй като над 66% от възрастните в САЩ приемат лекарства с рецепта, разширяването на компанията в регулираните фармацевтични продукти е значително. И потребителското търсене е безпогрешно таргетирано - 20 000 души са в списъка на чакащите за новата услуга.

Въвеждането на услугата, подобно на много устойчиви практики, не се случва лесно. Както посочва Cabinet Health: „Разработването на първото в света приложение на компостируеми материали за лекарства без рецепта включва десетки повторения на дизайна, много юридически акробатики и стриктни тестове за безопасност и стабилност.“