Mother Goods – продукти с кaуза

Творческата агенция Mother стартира нова компания, която създава провокативни продукти, които предават социални послания

от Redlink
Mother Goods – продукти с кaуза

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Независимата творческа агенция Mother насочва дейността си освен към създаването на рекламни кампании и към разработването на продукти, които ще стимулират прогреса и промяна в обществeните нагласи. Агенцията обяви стартирането на компанията за дизайн и развитие Mother Goods, която ще създава и продава продукти, които променят поведението и отношението на хората към конкретни проблеми в света. Mother Goods ще предлага физически продукти, които предават конкретни социални послания, но също така и ще подсилва репутацията на Mother като агенция, която създава провокативни рекламни идеи, които оказват влияние върху културата и стимулират растежа на някои от най-известните марки в света.

Питър Равайле, главен изпълнителен директор и партньор, Mother USA, коментира: „Това е нашият глобален магазин за творчество, където превръщаме нашите „идеи за стоки“ в действителни стоки, които могат да окажат влияние в света. Никога не сме се страхували да изразим нашата гледна точка чрез нашата работа и нашата уникална култура в Mother. Сега е по-важно от всякога да използваме нашата предприемаческа креативност по начини, по които хората искат да се ангажират с идеи, които имат въздействие. Нашата цел е да имаме продукти, които променят умовете и поведението в над един милион домове.“

Чрез новото си подразделение Mother Goods, агенцията ще търси и развива идеи за продукти, които създават прогрес за света въз основата на социални и културни феномени на съвремието. Начинанието е насочено към широк спектър от заслужаващи си каузи и социални проблеми, от контрола върху оръжията, през проблемите на LGBTQ+ общностите, до правата на жените и манията по социални медии и много други.


Продуктите са налични на уебсайта Mother-Goods.com и в Instagram профилa на компанията.

Някои от първите стоки, добавени в сайта, определено имат за цел да провокират.

View this post on Instagram

A post shared by Mother Goods (@_mothergoods)

Такъв пример е Kickback Lounge Wear - линия от устойчиви на куршуми облекла за свободното време от кевлар, предназначени да предпазват носещите ги от огнестрелни оръжия в комфорта на домовете им ( продукта не се предлагат за покупка на дребно). Продукта е вдъхновен от ежедневните 100+ жертви на огнестрелна стрелба в САЩ и осигурява " необходимото спокойствие в страна, в която може да бъдеш застрелян от всекиго, навсякъде и по всяко време".

View this post on Instagram

A post shared by Mother Goods (@_mothergoods)

Cûf е супер луксозен калъф за телефон от розово злато, който се прикрепя към китката като белезници и е предназначен да отговори на манията по социалните медии. Продукта е предназначен за тези, които "искат да бъдат неразделни с телефона си" и би ги подпомогнал да подобрят настоящия рекорд за прекарване на време в социалните медии - средно пет години от живота на човек.

View this post on Instagram

A post shared by Mother Goods (@_mothergoods)

Друг продукт - The Goop Luxury Diapér са ултралуксозни, еднократни бебешки пелени с истинаска вълна от алпака, закопчалки от кехлибар (известен с емоционално пречистващите си способности) и ароматизирани с жасмин и бергамот. Пелените са създадени съвместно с Goop и Baby2Baby и целят повишаването на осведомеността за "националната бедност на бебешките пелени" (факта, че пелените са недостъпен лукс за уязвими групи от населението на САЩ) и лобира за забраната на американския данък, който третира пелените като луксозна стока. (не се продава).

View this post on Instagram

A post shared by Mother Goods (@_mothergoods)

Линията Blood is Blood от продукти „ с мастило от гей кръв“ е създадена, за да оспорва анти-LGBTQ+ нагласите. Друг про-ЛГБТК+ продукт е набора от руски гей матрьошки, направени да приличат на гей икони, продадени на търг в партньорство с Kaleidoscope Trust за борба с драконовските закони срещу LGBTQ+ групите в Русия.

Не всички продукти са налични за закупуване на уебсайта Mother Goods. Някои от тях са интелектуална собственост, разработена от компанията, която може да бъде закупена или наета, а Mother Goods в момента има дълъг списък с интелектуална собственост в процес на разработка и ще продължи да развива експертни познания в производството и партньорството за търговия на дребно. Печалбите от Mother Goods ще бъдат дарени на водещи организации за застъпничество, свързани със социалните проблеми, насочени към продуктите.

Други продукти, които ще се появят скоро, са Lullabombs - детска играчка с шумовете на войната - продукт, който ще бъде до голяма степен координиран с европейска активистка група, с която компанията си сътрудничи по продукта и въпроса за децата и войната се очаква около Коледа.Предстоят и нови продукти в серията Gay Blood Collection.

Пол Малмстрьом, партньор-основател, Mother USA, добави: „Не мисля, че е супер необичайно в нашата индустрия да вярваме, че брилянтните идеи могат да създадат положителна промяна. Мисля обаче, че е необичайно една творческа агенция да инвестира, както собствената ни марка, така и собствените си пари, за да приложи такива вярвания в действие. Ние правим това в световен мащаб и като непрекъснато, целенасочено усилие. Mother Goods e един от начините, по които тези наши вярвания оживяват.“