Louis Vuitton и Формула 1 – луксозно партньорство

Компанията за луксозни стоки LVMH сключва договор за партньорство с Формула 1 в продължение на политиката на големите марки за обвързване със спорта.

от Redlink
Louis Vuitton и Формула 1 – луксозно партньорство

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Групата марки в сферата на лукса, обединени в LVMH сключиха дългосрочна сделка за глобално партньорство с Формула 1, която влиза в сила през 2025 г. Смята се, че 10-годишното споразумение е на стойност около 100 милиона евро годишно.

Замесените в сделката от страна на LVMH Maisons включват модната марка Louis Vuitton, бизнеса за напитки Moët Hennessy и производителя на часовници Tag Heuer.

Луксозните марки отдавна се свързват с елитния спорт, спортисти и спортистки, така че не е изненада, че са привлечени от бляскавия свят на Формула 1, който е популярен в световен мащаб благодарение на усилията на собственика Liberty Media. Докато отделни марки LVMH са участвали във Формула 1 и преди, Wall Street Journal отбелязва, че тази сделка е в много по-голям мащаб, следвайки неотдавнашното спонсорство на LVMH на Олимпиадата в Париж, което беше договорено на най-високо корпоративно ниво.

LVMH ще участва в множество области на спорта по време на състезанията от Формула 1, вместо да се фокусира само върху един аспект: Tag Heuer ще поеме измерването на времето, Moët Hennessy ще доставя шампанско за подиума, докато Louis Vuitton ще повтори ролята на Олимпиадата като осигурява кутии за медали и трофеи.

Liberty Media, собственикът на Формула 1, продължава политиката си в търсене на нови пазарни възможности, откакто придоби собствеността през 2017 г. Освен новите спонсорства, собствениците се стремят да привлекат нова аудитория: сериалът на Netflix Drive to Survive например помага за привличането на по-млада демографска група, като същевременно увеличава зрителската аудитория от жени (и привлича нови спонсори като козметиката на Charlotte Tilbury).

„В продължение на много години няколко от нашите марки избраха да инвестират във Формула 1, независимо дали за създаване на уникални преживявания или за моменти на празнуване. С нашите Maisons и експертния опит на нашата група, ние искаме да продължим да развиваме това измерение на преживяванията, което Формула 1 предоставя по целия свят” – казва в изявление по темата Фредерик Арно, главен изпълнителен директор часовници в LVMH.