Коледните пуловери на WWF помагат за защитата на застрашените видове

Украсени с костенурки и тигри, коледните пуловери на WWF помагат за защитата на застрашените видове.

от Redlink
Коледните пуловери на WWF помагат за защитата на застрашените видове

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Грозната истина за грозните коледни пуловери? Те са олицетворение на бързата мода: евтино изработени и рядко носени повече от веднъж или два пъти. WWF Italia предизвиква обичая с етично създадена колекция, която осигурява топла и връзка с по-голямо благо.

В сътрудничество с италианската марка за устойчиво облекло Rifò, WWF представя четири пуловера във винтидж стил, всеки с изображение на различно застрашено животно: костенурки, панди, тигри и слонове. Изработени от 100% рециклирана вълна, тези пуловери са предназначени да се носят много зими, а не само един празничен сезон. WWF продава пуловерите за 80 евро, като средствата са за защита на природата и дивата природа.

Носенето на пуловер с емблема на застрашено животно се превръща в начало на разговор за опазването на природата, начин за разпространение на информация по темата, като същевременно показва лична ангажираност към каузата. Коледната колекция на WWF Italia признава ролята на видимия алтруизъм за повлияване на поведението – виждането как някой участва в благотворителност може да мотивира другите да последват примера му. Коледният пуловер е идеален начин да се разпространи важно послание по запомнящ се начин.