Кой ще оценява проектите в Рекламна Академия 2024

Журито с представители на БАР и БАКА ще оценява 20 студентски отбора, които ще се състезават със задания от шест сектора на бизнеса, а двама допълнителни ментори ще подпомагат разработването на медийни стратегии

от Redlink
Кой ще оценява проектите в Рекламна Академия 2024

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Рекламна академия“ е тристранен проект на Нов български университет (НБУ), Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА). Инициативата е иновативен за българското образование формат на сътрудничество между университет и реалния бизнес. Събитието се открива с лекционна част на 19 февруари. Практическите сесии ще се състоят от 19 до 22 февруари. Презентациите на готовите стратегии, обратната връзка от експертното жури и награждаването са насрочени за 22 и 23 февруари.

Станаха ясни имената на 39-те ментори, които ще напътстват студентите-участници в „Рекламна академия“ 2024. Обявен бе също и съставът на журито, което ще оценява представянето на студентските отбори.

Тази година като ментори ще се включат 12 експерти на компании-рекламодатели и 27 експерти от комуникационни агенции. Имената на менторите можете да видите на уебсайта на „Рекламна академия“.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 20 отбора, които ще работят в различни сектори – Безалкохолни напитки, Бира, Лекарства без рецепта, Ритейл, Телекомуникации и Храни. Всеки отбор включва по един ментор от компания-рекламодател и двама ментори от комуникационна агенция.Участниците в Рекламна академия ще имат възможност да получат насоки в работата си и от ментори с опит в медия планирането.

Тазгодишното жури включва четирима представители на БАР: Свилен Стрезов, TEVA; Христина Вучева, Spadel (DEVIN); Петя Балаука, Coca-Cola Bulgaria; Екатерина Димитрова, METRO Cash and Carry. Членовете на журито, представители на БАКА са Александър Братимиров, Human; Желез Атанасов, Noble Graphics; Йоана Панчева, Tribal Worldwide Sofia, Nitram, DNA, guts&brainsDDB и Gotovo; Плутархос Маридакис, Standpoint Media.

В първото издание на „Рекламна академия“ през февруари 2014 год. се включват общо шест компании – трима рекламодатели и три комуникационни агенции, чийто представители са лектори, ментори и жури. В следващите години към формата се присъединяват десетки нови бизнес организации – за десетте издания на проекта над 100 водещи компании от комуникационната индустрия излъчват свои представители, които участват в академията в ролята на лектори, дискутанти, модератори и жури. В последното издание през 2023 год. се включват представители на бизнеса от 44 компании.

За десетте издания на „Рекламна академия“ са осигурени над 200 стажа и работни позиции на изявени студенти. Десетки от участвалите студенти са припознали работата в комуникационната индустрия като свое призвание, а рекламата – като своя професионална любов.