Heineken отбелязват юбилей с колекция текстил

В Нигерия Heineken отбелязва своя 150-ти рожден ден с текстил, проектиран от Dye Lab.

от Redlink
Heineken отбелязват юбилей с колекция текстил

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В чест на своята 150-та годишнинаq Heineken си партнира с нигерийската марка за облекло Dye Lab, за дизайна и производството на серия от лимитирани платове. Текстилът включва различни елементи, препращащи към Heineken: цветовете на марката, контур на бутилка, звезда на логото и годината на основаване на пивоварната - 1873 г.

Създадена през 2021 г. и вдъхновена от традиционните техники на йоруба, Dye Lab използва ръчно боядисан текстил, издълбани дървени печати и техника с восък, за да създава своите шарени тъкани. След това те се модифицират в поразителни, развяващи се халати и рокли, моделирани според традиционната нигерийска агбада, както и блузи и широки панталони. Коментарите за дизайна на текстила за Heineken са преобладаващо положителни, преобладаващо със забележки като: „Tres, tres cool“, „This is fire“ и „Ok, тези са толкова свежи“.

Въпреки че Heineken не е първата марка, която идва наум като фактор в модата и стила, бирената компания е водещ спонсор на Седмицата на модата в Лагос от 2015 г. Юбилейните тъкани и малката колекция от облекла, направени от тях не са налични за закупуване. Dye Lab отбелязва, че "Heineken ще прави подаръци по свое усмотрение."

Нестандартният подход на Heineken не е без причина. Някога гледани като нововъзникващи, а сега вече процъфтяващи нации като Нигерия, вече не омаловажават своето културно наследство, а се опитват да го развиват и представят на световната културна сцена. Това дава възможности на глобалните компании да взаимодействат с националната гордост, като подкрепят местни творци. Марките могат да се обвързват със символи, традиции или регионално майсторство, което може неочаквано да се свърже с духа на компанията. Подобно взаимодействие винаги крие рискове: равнопоставеното партньорство с творците е жизненоважно и всяко подобие на присвояване има обратен ефект. Но направено правилно, партньорство като това на Heineken може да създаде взаимноизгоден пример за междукултурно обогатяване.