Heineken доказва, че чакането си заслужава

Даниел Крейг и Heineken с нова реклама намигат към многократно отлаганата премиера на „Смъртта може да почака“

от Redlink
Heineken доказва, че чакането си заслужава

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Heineken стартира с нова реклама, замислена в сътрудничество с Даниел Крейг, озаглавена „Worth The Wait“, която празнува дългоочакваното излизане на новия филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака"(No Time To Die).

Рекламата, създадена от Публицис и режисирана от Сам Голд показва Даниел Крейг, който търпеливо чака първата глътка от ледено студен Heineken – ода за феновете, които с нетърпение очакват следващата серия от франчайза 007 и показва, че най-хубавите неща идват при тези, които чакат. Това се случва броени дни преди дългоочакваната и многократно отлагана премиера на филма насрочена за 30-ти септември 2021.

„Heineken е горд партньор на филмите за Джеймс Бонд от 1997 г. Така че, както всички фенове на Бонд, ние също нямаме търпение No Time To Die да се появи в кината“, казва Брам Вестенбринк, глобален бранд директор на Heineken в изявление за медиите. "Ние вярваме, че някои неща наистина си заслужават да бъдат изчакани. И сега можем да го докажем. Независимо дали става дума за ледено студен Heineken или за изпълнен с екшън блокбастър, най-добрите неща наистина се случват на тези, които чакат."

Heineken и PR агенцията Edelman провеждат и истински социален експеримент, за да помогнат за популяризирането на кампанията. В експеримента на 115 души се дава студена бира Heineken или Heineken 0.0 на интервали между 0 и 30 минути и се установява, че хората, които чакат 20 минути имат най-високи нива на удовлетвореност.

Основните констатации от експеримента са:

– Участниците, които са чакали 20 минути, показват най-високи нива на удовлетвореност от бирата си (41%);
– Участниците, които са чакали 30 минути, са имали най-високи оценки на удовлетвореност от вкуса на бирата (31%);
– 4 от 10 участници приписват на очакването да получат своята бира своето удовлетворение;
– Повече от половината от участниците (56%) са съгласни, че се радват повече на нещата, когато трябва да ги изчакат малко.

Това показва, че бързото удовлетворение не е толкова удовлетворяващо, колкото биха си помислили хората

Д-р Дария Бакина, социален психолог и изследователски директор в Edelman Data & Intelligence, коментира: „Това изследване следва дългата традиция да се провеждат експерименти в реалния свят при реални обстоятелства в областта на социалната психология. Резултатите от това проучване показват, че чакането може и да не е нещо лошо: всъщност изпитвате по-голямо удоволствие, след като се наложи да преодолеете препятствие, като 20-минутно изчакване за освежаваща студена бира."

Първата реклама на Heineken, обвързана с филма "Смъртта може да почака", се появи през януари 2020 г., подготвяйки премиерата на новия епизод за 007. Тогава марката за първи път пусна клип с участието на Даниел Крейг, включващ Heineken 0.0.

Това сега изглежда като да е било преди векове, а днес марката използва Крейг, за да се пошегува леко с дългото забавяне на премиерата на филма с новата си реклама, възполвайки се максимално от сътрудничеството си с Джеймс Бонд франчайза.

Отношението към чакането обаче едва ли се споделя от всички брандове партньори на най-новата серия на агент 007.

Премиерата на филма, режисиран от Кари Джоджи Фукунага, първоначално беше планиранa за април 2020 г., но беше отложен за ноември 2020, след това отново беше отложена за април 2021 г., когато, поради пандемията, ограниченията и локдауните остана за тази есен. Филмите от поредицата са известни с широкото използване на продуктовото позициониране, което днес създава доста уникален проблем за марките партньори на No Time To Die. Подробностите за технологичните джаджи в новата серия се държат под строга тайна, но всеки знае, че Джеймс Бонд винаги използва най-новите и авангардни технологии. Но когато филмът, заснет през 2019 най-накрая излезе сега, то Даниел Крейг и всички останали актьори ще изглежда, че ползват нещо, което е излязло преди векове. Това всъщност е много далече от целта на сделките за продуктово позициониране във филмите за Бонд. Отдавана изтече информация, че No Time To Die включва редица интегрирани продукти, включително джаджи от технологични фирми, а мобилните телефони трябваше да бъдат предоставени от Nokia, чиято кампания обвързана с филма стартира през март 2021. Според слуховете, сделки за продуктово позициониране са сключили часовниците Omega, Adidas за обувки и шампанското Bollinger.

С наближаването на дълго отлаганата премиера става все по-малко вероятно неизбежният близък план да разкрие оригнално заснетите продукти. Според непотвърдена информациа на Тhe Sun, продуцентите са били принудени да преснимат някой сцени, включващи партньорски брандове и продукти. Все пак, с правилните VFX инструменти, може би редакторите на филма ще могат безпроблемно да интегрират най-новите към днешния ден технологии в сюжета на филма, използвайки CGI.

Времето ще покаже какво се е случило с позицонирането на продуктите във филма, а дотогава можете да се насладите на мисълта, че в момента сигурно имате по-нов модел телефон от Джеймс Бонд.