GWI вече включва данни и за България

Лидерът в изследването на аудитории в световната маркетингова индустрия, който вече работи в 52 държави, навлиза в България в сътрудничество с комуникационната група Publicis Groupe

от Redlink
GWI вече включва данни и за България

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

GWI е технологична компания за изследване на аудиторията. Нейната SaaS платформа и персонализираните продукти за данни се ползват с доверието на най-големите световни марки, медийни организации и агенции, за да придобият дълбоко разбиране за своята аудитория в кратки срокове.

Ключовото изследване на GWI вече ще включва и данни за България. Изследването проследява потребителско поведение вече в 52 държави, като годишната извадка наброява близо 1 милион респонденти. То покрива широк спектър от теми - от медийно потребление до начин на живот, онлайн поведение, бранд проучване и поведение при покупка.

GWI в партньорство с Publicis Groupe България ще проследява извадка от 5 000 респонденти в страната, които използват интернет, през онлайн въпросници на годишна база. Наборът от задавани въпроси е същият като в останалата част на света, като се различава единствено в изброяването на конкретни местни марки и услуги във всеки сегмент. Първоначалната вълна на събиране на данни бе проведена през първото тримесечие на тази година, а данните от него са налични от 23 май 2023 г., както в онлайн платформата на GWI, така и в инструментите за планиране на Publicis Groupe. Сегментите на данните за България варират от демографски данни за населението, нагласи и интереси до спорт, начин на живот, поведение при покупка, работа и професия, социални медии и онлайн активност, игри, технологии и устройства, и медийно потребление.

Изследването на GWI е специфично по своята последователна методология и структура на въпросите. То предлага възможност за сравняване на данни от различни пазари - от Германия, Румъния, Чехия, Унгария, Полша и Австрия до Франция, САЩ и Китай. Благодарение на тримесечната честота на събиране на данни, то е гъвкаво в отразяването на текущите пазарни промени. Сред другите предимства на проучването са лесната визуализация на данните, предлагана от онлайн платформата на GWI, и възможността за свързването му с често използвани инструменти.

Джейсън Мандър, главен директор по проучвания в GWI, коментира: „GWI съществува, за да помага за дълбоко разбиране на аудиториите бързо и ефективно - както на местно ниво, така и в световен мащаб. Ето защо сме щастливи да добавим България като 51-ия си пазар и да работим с нашия доверен и дългогодишен партньор Publicis Groupe, за да предоставим данни, които са изключително подходящи за българския пазар."

GWI навлиза в България в сътрудничество с Publicis Groupe, една от водещите комуникационни групи, която участва като партньор по проекта в локализирането на изследването за местния пазар.

Ценните прозрения и прецизните данни от проучването на GWI предлагат нова важна перспектива за потребителите в България. То ще обогати нашите глобални стратегически инструменти с местни прозрения и ще предостави на нас и на нашите клиенти задълбочени познания за местните потребители в много различни области, като например навици на пазаруване, модели на потребление в различни категории и марки, медийно потребление или онлайн поведение. Въз основа на тези данни ще можем да проследяваме промените на тримесечна база, както и да получим съпоставима картина за дадена аудитория. Очаквам с нетърпение да разбера колко различно е поколението Z в България в сравнение с източноевропейския и западноевропейския пазар и как то се развива във времето по отношение на медийните навици", казва Десислава Стоянова, изпълнителен директор на медийния бизнес и главен оперативен директор в Publicis Groupe България.