Глобална инициатива на Publicis цели да премахне стигмата на рака от работното място

„Working with Cancer“ отправи призив към някои от най-влиятелните световни компании да се обединят около изграждането на отворена, подкрепяща и прогресивна работна култура за своите служители

от Redlink
Глобална инициатива на Publicis цели да премахне стигмата на рака от работното място

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

По данни на British Journal of Cancer и Международната агения за изследвания на рака (IARC), един на всеки двама души е много вероятно да бъде диагностициран с рак в някой етап от живота си.

Фондацията Publicis лансира първата по рода си мулти-индустриална коалиция, за да се бори със стигмата около рака на работното място. Тя получи подкрепата на водещи благотворителни инициативи, борещи се срещу рак, както и на организации като Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK), Mac Millan Cancer Support и the Gustave Roussy Institute.

През април 2022 г. главният изпълнителен директор на Publicis Groupe, Артур Садун, беше диагностициран, а в последствие излекуван от рак. След като публично оповести състоянието си, той получиaва хиляди съобщения с посляния за подкрепа от мнгого хора,включително и от такива, които изпитват страх не само от това, че могат да изгубят живота си в борбата с коварната болест, но и работата си.

Всички тези послания са отражение на смразяващата реалност, която инициативата „Working with Cancer“ цели да адресира: 50% от раково болните пациенти се страхуват да споделят на работодателите си за своята диагноза, въпреки че 92% от тях чувстват, че подкрепата, която получават на работното си място, има позитивен ефект върху здравето им.

На 17-ти януари в Давос „Working with Cancer“ ​ в партньорство със Световен Икономически форум (WEF) отправи призив към някои от най-влиятелните световни компании да се ангажират към каузата и да се обединят около изграждането на най-отворената, подкрепяща и прогресивна работна култура за своите служители. Каузата ще покани всеки бизнес по света - голям и малък, да се присъедини към движението на Workingwithcancerpledge.com. През платформата компаниите получават възможността да дадат своя личен ангажимент към служителите в рамките на техните организации, страдащи от ракови заболявания.

Още с лансирането си, „Working with Cancer“ ​ получи подкрепата на ключови световни компании като Abbvie, Adobe, AXA, BankofAmerica, BNPParibas, BT, Carrefour, Citi, Disney, EE, Google, Haleon, L’Oréal, Lloyd’s, LVMH, Marriott, McDonald’s, Meta, Mondelez, Microsoft, MSD, Nestlé, Orange, Omnicom, Pepsico, Reckitt, RenaultGroup, Sanofi, Toyota, Unilever, Verizon и Walmart.

По случай Световния ден за борба с рака, 4-и февруари, „Working with Cancer“ ще проведе мащабна медийна кампания, за да насърчи повече хора да вземат участие в инициативата и да подкрепят болните от рак колеги. За да има още по-голям отзвук, инициативата ще бъде подкрепена от медийна кампания на стойност 100 милиона долара, средства дарени от щедри партньори по целия свят.

За да привлече вниманието към „Working with Cancer“ , Publicis създава кампанията Wrok/Life,илюстрираща трудностите, с които раково болните пациенти се сблъскват, когато трябва да крият заболяването от колегите си.

75-секундният видеоклип,режисиран от Haya Waseem, илюстрира опита на пациенти с рак,които се опитват да вършат работата си, като крият симптомите си и борбата си за живот с рака. Видеото завършва с призив за действие за „премахване на стигмата и несигурността на работното място за хората с рак“ ще бъде на уебсайта на програмата и в социалните медии.

Артур Садун, главен изпълнителен директор на PublicisGroupe казва:"Тежката реалност е, че независимо дали директно или косвено, всеки един от нас ще трябва да се сблъска с рак в живота си и на работното място. Компаниите имат ключова роля в това. „WorkingwithCancer“ е изключително важна инициатива, в която много бизнеси вече инвестират. Правейки своите усилия по-постижими и видими, заедно можем да намалим тревожността и стигмата около рака на работното място и да повлияем положително на човешкото здраве. Чрез истински задружен подход, малко вложено усилие от всеки един от нас се превръща в дълбок и траен положителен отпечатък за раково болните на работа."

Докато Садун подчертава, че винаги е правил всичко възможно като главен изпълнителен директор, за да предпази служителите на Publicis от тази стигма, собственият ангажимент на компанията включва осигуряване на пациенти с рак на пълна сигурност на работата за поне една година и осигуряване на необходимата подкрепа за кариерата не само за тях но и за болногледачите в организацията.

Ангажиментът на Publicis Groupe:
Осигуряване на работа, достойно заплащане и бонуси за всички служители на Publicis Groupe, които са диагностицирани с рак, за поне 1 година, за да могат изцяло да се фокусират върху лечението си.
На всички служители на Publicis Groupe, които са болни от рак*, ще бъде предоставена индивидуална кариерна подкрепа, когато се завърнат на работа.
Всички засегнати служители на Publicis Groupe ще имат достъп до вътрешна общност от доброволци (колеги), които са подготвени да дадат подходяща подкрепа през платформата Marcel.
Всички служители на Publicis Groupe, които са в ролята на основен болногледач на пациент в своето семейство, ще получат индивидуална лична и професионална помощ в навигирането на времето си, за да могат успешно да поддържат енергията си на работното място и като болногледачи.

Ангажиментът на Publicis Groupe обхваща служители, които страдат от всички форми на рак, както и от други хронични заболявания и сериозни здравословни състояния, които изискват специална медицинска грижа, дефинирана от държавата, в която живеят.