Екипът Ани Пунчева и Иван Илчев от &play е класиран на 1-во място в конкурса Young Creatives Bulgaria 2022

Организираният от БАКА конкурс определя кой ще представя България в конкурса Eurobest Young Creatives 2022

от Redlink
Екипът Ани Пунчева и Иван Илчев от &play е класиран на 1-во място в конкурса Young Creatives Bulgaria 2022

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Екипът на Иван Илчев и Ани Пунчева спечели конкурса Young Creatives Bulgaria 2022. Двамата победители са част от екипа на агенция &Play. На второ място се класира отборът на Боян Златарски и Весела Карапетрова, които работят в агенция proof. Журито класира на трето място предложението за интегрирана кампания на екипа Десислава Величкова и Мартин Станилов, млади професионалисти от агенция Wunderman Thompson Sofia.

Целта на локалния конкурс Young Creatives Bulgaria 2022, организиран от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), е да избере млади таланти, които да представят България в Eurobest Young Creatives 2022. В конкурса Young Creatives Bulgaria 2022 имаха възможност да участват екипи от двама души на възраст до 30 години, които работят в комуникационна агенция. Младите професионалисти работиха по задание, подадено от Българската асоциация на комуникационните агенции – организатор на състезанието, да създадат интегрирана комуникационна кампания за повишаване на избирателната активност сред българските граждани на следващите парламентарни избори. По информация от участниците, ключовото в брифа е, че тонът на кампанията трябва да бъде позитивен, вместо да се търси остра провокация.

Идеята за интегрирана комуникационна кампания за насърчаването на избирателната активност на класирания на 1-во място екип Ани Пунчева/Иван Илчев е да се обърнат към онези близо 4 милиона българи, които не виждат смисъл да гласуват, като създадат тяхна партия – Партията на НЕгласуващите. Партията на НЕгласуващите всъщност е партията с най-много поддръжници в България и нейната цел е избирателите ѝ да я напуснат, за да повишат избирателната активност, а с това да променят гражданската си позиция и държавата.

Официалната лендинг страница на партията дава шанс на избирателите да гласуват, като така демонстрира как напускането на партията на НЕгласуващите увеличава избирателната активност и променя изборните резултати, демонстрирайки стойността на всеки глас. За да бъде партията на НЕглсуващите съвсем истинска, екипът предвижда и нейна предизборна кампания с призиви за напускането ѝ във Facebook и с онлайн банери в популярни български медии.

Тази година организаторите на състезанието Eurobest Young Creatives дават възможност на повече млади таланти от цяла Европа да премерят сили и да участват на големия финал в края на месец ноември, където ще работят по специално задание за благотворителна или неправителствена организация. От страна на България участие във финала ще вземат екипът-победител и класираните на второ и трето място екипи. Eurobest Young Creatives дава възможност на участниците да спечелят признание от индустрията и да оставят следа върху европейската рекламна карта.

Екипът на redlink.bg желае успех на всички млади таланти от България!

Конкурсът Young Creatives Bulgaria 2022 се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции – официален и изключителен представител в България на „International Festival of Creativity”, обединяващ фестивалите Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx и Spikes Asia.