Дубай представя: “Петзвездна мисия“ с участието на Джесика Алба и Зак Ефрон

Първият филм от новата глобална маркетингова кампания, насърчаваща туризма в Дубай

от Redlink
Дубай представя: “Петзвездна мисия“ с участието на Джесика Алба и Зак Ефрон Снимка: Dubai Tourism

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Дубай наскоро отбеляза година, след като отново отвори вратите си за чуждестранни туристи. Данните от дубайския департамент за туризъм и търговски маркетинг (Dubai Tourism) показват, че градът посреща 4,1 милиона посетители за една нощ за периода от 12 месеца от юли 2020 г. до юни 2021 г. Това число подчертава водещата роля, която Дубай продължава да играе във възстановяването на глобалния туризъм, предлагайки безопасно, привлекателно и запомнящо се преживяване за пътешественици.

Dubai Tourism привлече вниманието на световните медии със стартирането на новата глобална маркетингова кампания „Дубай представя“ (Dubai Presents), с която цели да стимулира възстановяването и растежа на туризма в Дубай.

Dubai Presents възприема уникален подход в глобалната реклама на дестинации, подобен на маркетинга на кино-хитовете, използвайки шест клипа издържани в стила на трейлъри на филми от различни жанрове. Заснети на фона на някои от най-емблематичните и някои от скритите забележителности на Дубай, филмите представят множеството опции, които Дубай може да предложи на туристите. Новата кампания е създадена на базата на изключително успешната кампания „A Story Takes Flight“ с участието на Гуинет Полтроу, Кейт Хъдсън и Зоуи Салдана – филм на Dubai Tourism от 2019 г.

Агенцията Mother,която пое обслужването на Dubai Tourism по-рано тази година, е създала за кампанията „Дубай представя“ повече от 2000 асета за телевизионна реклама, кино реклама, печатна и външна реклама, дигитална реклама и реклама в социалните медии, които ще се използват в 27 държави на 16 езика.



Първият филм от серията – “Петзвездна мисия“ е заснет от известния режисьор Крейг Гилеспи (Cruella, I, Tonya ) и е с участието на суперзвездите Джесика Алба и Зак Ефрон. Издържан в стила на шпионски екшън трилър, филмът показва двамата герои в поредица от експлозивни екшън сцени и забавни обрати. Заснет на локации из Дубай, филмът води зрителите на пътешествие през емблематични дестинации като Бурж Ал Араб, Джумейра Ал Насим и надводния ресторант Пиърчич. Филмът изследва и квартала Джумейра в Дубай, преди да отведе зрителите до столицата на приключенията в Дубай – Хата, дом на чисти пясъчни пейзажи и множество дейности, включително туризъм, колоездене и каяк.

Центърът за съдържание dubaipresents.com е в основата на кампанията. Той е предназначен да вдъхнови потенциалните посетители и може да предостави персонализиран план за вашата почивка в Дубай. Интегрираната кампания включва също съдържание, което подчертава други аспекти на Дубай и поглед зад кулисите на заснемането на рекламните филми.

Освен филмовите трейлъри, в маркетинговата кампания на Дубай във филмов стил се включват и класически филмови плакати, дейности в социалните медии и дигитална реклама. Партньорът в Mother Крис Галери казва: „Дубай е уникална дестинация. Нашето предизвикателство беше да създадем кампания, която да позволи на всеки аспект на Дубай да блесне. Никакво съдържание не може да предаде цялото многообразие на Дубай. Нашето решение – платформата Dubai Presents – е създадено, за да бъде гъвкаво при представянето на Дубай като дестинация.“

Останалите пет филма от поредицата Dubai Presents ще бъдат пуснати през следващите четири месеца. Всички филми са заснети в съответствие със строгите Covid-19 протоколи за пет дни. Крейг Гилеспи коментира: "Улавянето на всичко, което Дубай може да предложи само за пет дни беше логистично предизвикателство. За щастие Дубай е благословен с множество страхотни места, които да се използват като фон, а заедно с нашите водещи актьори това бяха едни снимки, който едва ли ще забравя скоро." С разнообразен актьорски състав и екип от над 180 души, представляващи 27 националности и снимачен екип от световна класа, включително таланти, привлечени от цяла ОАЕ, Dubai Presents предава творческия дух на космополитния, мултикултурен град.

Привлекателен за туристи от всички възрасти, с разнообразни бюджети, Dubai Presents демонстрира, че Дубай е идеалната дестинация за почивка или пребиваване, предлагайки пълния спектър от преживявания за всички видове посетители.