Corona Cero е бирата на олимпиадата в Париж

Corona Cero разкрива нови перспективи в Олимпийските игри като първата бира - спонсор в историята.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Международният олимпийски комитет подписа договор с Anheuser-Busch InBev като първата марка бира в 40-годишната история на олимпийската спонсорска програма, която осигурява милиарди долари за организацията и международния спорт.

Сделката е между МОК и AB InBev - базираният в Белгия пивоварен гигант, чиито марки включват Budweiser, Corona, Michelob и Modelo – и важи за следващите три летни и зимни игри. Олимпиадата в Париж се открива на 26 юли, като сделката включва и Зимните игри през 2026 г. в Северна Италия, а след това вероятно и олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г.

Corona Cero, версията с нулево съдържание на алкохол на марката Corona, която е класирана на второ място по стойност в света в пивоварната индустрия, е „глобален бирен спонсор на Олимпийските игри“. Компанията майка AB InBev има история на участие в спорта, но Corona е „първата марка в нашата категория, която е част от това глобално ниво на партньорство с олимпийските игри“, казва Клариса Пантоха, глобален вицепрезидент/маркетинг в Corona.

Партньорствата са „основна и важна“ част от изграждането на марки, казва тя и според нея бирата споделя много от същите ценности като Олимпийските игри. Както AB InBev, така и МОК допринасят за целите на ООН за устойчиво развитие.

„Олимпиадата ни насърчава да се представим по-добре чрез спорта“, казва Клариса Пантоха пред публика на Advertising Week Europe. „Ние в Corona вярваме в същото, но чрез природата.„ Според нея именно заради тези съвпадения партньорството е „много естествено„.

Независимо дали става въпрос за олимпийски спортист, който се стреми да спечели медал, или за обикновен човек, който изпитва нужда да се представя отлично в работата си: „Ние всички чувстваме този натиск“, обяснява Пантоха. „Така че почивката и празниците са много важна част от нашите пътувания.“

„Corona може да донесе на олимпийските игри нова гледна точка за важността на тези неща в живота“, продължава тя, „което е много свързано с това, в което вярваме, нашата цел.“

Тази цел включва отбелязване на „златни моменти“ в живота, когато хората отделят време за почивка (настояща поредица от събития по света е фокусирана върху „златния час“ около залез слънце). „На Олимпиадата се случват много златни моменти“, отбелязва Пантоха.

В подкрепа на концепцията за релакса Corona разработва глобална платформа #This is Living, която има за цел да помогне на хората да се откъснат от ежедневието си и да се свържат отново с природата. „Свързването и опазването на природата е много естествен и автентичен начин за нас да обясним към какво се стремим“, добавя Пантоха.