Безалкохолните бири променят консумацията, но не и печалбите

Въвеждането на наливна безалкохолна бира в английските пъбове намалява обема на продадените алкохолни опции с до 5%, но няма въздействие върху приходите.

от Redlink
Безалкохолните бири променят консумацията, но не и печалбите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Безалкохолната бира вече трайно се установява като алтернатива на бирения пазар по света. Като традиционен и добре развит пазар Обединеното кралство задава тенденции и показва какъв е реалният шанс потребителите да се обърнат към безалкохолните предложения на марките. Ново проучване установява, че когато предлаганите опции без алкохол се увеличат с 25% до 50%, , това увеличава шансовете клиентите да ги изберат.

Правителството на Обединеното кралство се ангажира да увеличи наличността на безалкохолни (AF) и нискоалкохолни продукти до 2025 г., което неминуемо е свързано с последици за марките в тази категория. Heineken например планира да заеме водеща роля на пазара на безалкохолна бира и изчислява, че той ще расте с около 30% годишно.

Проучването обхваща четиринадесет места в Бристол и югозападна Англия, които са наблюдавани в продължение на осем седмици. По време на периода на проучването заведенията премахват една наливна алкохолна бира и я заменят с една наливна безалкохолна бира (лагер или ейл, която е под 0,5%). Местата са насърчавани да рекламират новата безалкохолна бира. Резултатите от този експеримент са:

Замяната на една наливна алкохолна бира с една наливна безалкохолна бира намалява обема на наливната алкохолна бира, продавана в лицензираните обекти с 4% до 5%, но не оказва влияние върху приходите.

Увеличаването на дела на наличните безалкохолни напитки - от 25% на 50% или 75% - води не само до намален избор, но и до по-слабо закупуване на алкохол.

Шансовете за избор на безалкохолна напитка са по-високи, когато делът на безалкохолните напитки в сравнение с опциите за алкохолни напитки се увеличи.

Клиентите предпочитат да заменят наливната алкохолна бира с наливна безалкохолна бира, вместо да я заменят с други безалкохолни напитки.

Намаляването на продажбите на алкохол с 4% до 5% потенциално има положително въздействие върху общественото здраве, докато липсата на въздействие върху приходите може да го направи привлекателен за бизнеса, заключава проучването.