„НЕ И В МИЛАНО” – кампанията на Milano & Partners и YesMilano

Международна комуникационна кампания показва най-доброто, което Милано може да предложи при рестартирането на града след COVID

от Redlink
„НЕ И В МИЛАНО” –  кампанията на Milano & Partners и YesMilano

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Milano & Partners е официалната промоционална агенция на град Милано, сдружение, основано от общинана Милано и Търговската камара на Милано, Монца, Брианца и Лоди. Milano & Partners популяризира марката YesMilano в света, за да привлече нови посетители, таланти и бизнес в града с мисията да направи Милано най-великия и приветлив град в света.

Milano & Partners и YesMilano стартираха международна комуникационна кампания която представя Милано като най-добрата европейска дестинация, до която да се планира първото бизнес пътуване за годината.

През последните месеци пандемията засегна много сектори и особено туризма, но най-силно са засегнати служебните пътувания. С три четвърти от населението на Милано и Ломбардия ваксинирано, градът, макар и да следи отблизо международната здравна ситуация, отвори отново ресторанти и театри и в момента преживява прераждане, тъй като туристите за отдих и бизнес преоткриват радостта и красотата от пътуванията.

В този контекст Milano & Partners и YesMilano, заедно с агенцията We Are Social, стартират международната кампания „Не и в Милано“, която описва града като идеалната дестинация за бизнес пътувания, където ефективна професионална среда и високо качество на живота присъстват едновременно.

В Милано, повече от всеки друг град, бизнесът и начинът на живот вървят ръка за ръка. Това е предпоставката зад лозунга на кампанията „Не и в Милано”, която се основава на опровергаването на негативните стереотипи и клишета, обикновено прикрепени към командировките. Кампанията „Не и в Милано“ идентифицира някои от болезнените точки на служебните пътуванията и подчертава как Милано е град, който съчетава професионализъм с отлично качество на живот, където можете да правите бизнес, докато се наслаждавате на богато културно наследство и невероятна съвременна мода и дизайн.

„Тръгвате ли за първата среща за деня, без да сте изпили капучиното си? Не и в Милано! Прекарвате ли някога цялата си командировка, като броите дните, които ви делят от ваканцията? Не и в Милано!".

Това са само някои от негативните стереотипи и клишета, свързани с бизнес пътувания, които новата кампания има за цел да разбие. Всъщност Милано, освен че е известен като бизнес град, предлага и богато културно наследство, инвестира в интелигентна мобилност, разполага с квартали, посветени на модата и дизайна и не на последно място е отправна точка за достигане до всички основни италиански туристически дестинации.

Кампанията включва поредица от препоръки, идващи от известни лица от различни професионални области, за да разкрие характера и духа на Милано. Именно силната връзка с Милано ще позволи на Маргарита Макапани Мисони – дизайнер, Росана Орланди – колекционер-галерист, Карло Крако – готвач и Алберто Далмасо – главен изпълнителен директор и съосновател на Satispay, да подчертаят уникалността и изисканата привлекателност на града.

„Тази безпрецедентна комуникационна кампания идва в решаващ момент за нашия град и за цялата страна, засегната от пандемията, показвайки енергията, динамичността и силния дух на устойчивост, с които Милано е готов да отправи най-топлото посрещане. На всеки, който дойде при нас за бизнес, туризъм и обучение ”, казва кметът на Милано Джузепе Сала.

Концепцията и стратегията на кампанията са разработени от We Are Social Italy, стратегическият и творчески партньор на YESMilano, като We Are Social Studios играят ключова роля в нейното производство, включително фотография и постпродукция. Медия плaнирането е поверено на Wavemaker. Проектът включва дигитална реклама и кампания в социалните медии за аудитории в в Ню Йорк, Берлин и Париж и в Лондон, както и дигитална външна реклама в Лондон и Милано.

„Проектът„ Не в Милано “е особено близък до нашите сърца, защото Милано е нашият град, градът, в който е родена агенцията и непрекъснато се разраства през последните 11 години. Харесва ни идеята да върнем нещо на място, което ни дава толкова много. Всъщност, сътрудничеството с Milano & Partners и YesMilano ни позволява активно да допринасяме за рестартирането на града в една все още деликатна фаза, подобрявайки всичко най-добро, което Милано може да предложи, дори на международната сцена", коментират Габриеле Кучинела, Стефано Маги и Отавио Нава, изпълнителни директори на We Are Social Italy.