Новата кампания на Coca-Cola изразява неописуемото усещане от първата глътка

Кампанията изследва универсалните невербални реакции на пиене на освежаващата напитка с ново парче, създадено от Tyler The Creator

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Уникалният, освежаващ вкус на Coca-Cola разведрява света от поколения насам. Но какъв всъщност е вкусът на Coca-Cola? Това е изживяване, което е почти невъзможно да се опише с думи.

С новата си кампания марката пресъздава усещането от отпиването на първата глътка Coca-Cola и изразите, които използваме, за да предадем вкуса и удоволствието, което изпитваме, когато я пием. Разработен е и "заразен" танц, който изразява физическата страна на преживяването на Coca-Cola под формата на „Coca-Cola Kick-Shuffle“, което изразява приповдигнатото преживяване при пиене на кока-кола, със забавни танцови движения, на които всеки може да се наслади. Кампанията в създадена от Weiden+Kennedy London, а видеото което е в основата ѝ, е заснето от режисьорите Los Perez и продуцентската къща Caviar. Двуминутната реклама включва хора от всички сфери на живота - от тийнейджъри в квартален магазин до хор - които започват да танцуват и правят танцовото движение Coca-Cola Kick Shuffle, след като отворят бутилка и отпият глътка от освежаващата напитка. Носителят на награда Grammy -Tylor The Creator създава новата, оригинална песен, включена в кампанията, която наистина оживява емблематичния вкус на Coca-Cola чрез уникална интерпретация, подчертаваща това неописуемо преживяване. Coca-Cola намира в лицето на Tyler, The Creator перфектния партньор. Артистът-визионер е дългогодишен фен на марката и споделя автентична оригиналност, което му позволява да изрази преживяването на Coca-Cola по начина, по който той познава най-добре: чрез музиката.

Кампанията ще стартира чрез телевизия, онлайн видео и радио реклама, както и интерактивна външна реклама, търговски активации, PR и амбициозен подход в дигитални и социални медии, където феновете са поканени да пресъздадат танца и да изразят собствения си Coca-Cola опит в личните си канали в социалните медии. Танцовите предизвикателства стават все по-често срещана част от кампаниите през последните няколко години заради нарасналата популярност сред поколението Z на TikTok, който предлага лесен за ползване софтуер за придобиване на вирусна популярност на самостоятелно създадените от потребителите музикални видеоклипове.

Като продължение на кампанията и разгръщането ѝ на европейските пазари през следващите месеци, ще бъде лансирана еволюирала Coca-Cola Zero Sugar, предлагаща на потребителите не само страхотен вкус, но и елегантен, чисто нов дизайн на опаковки на Coca-Cola Zero Sugar, подобрявайки още повече изживяването на марката. Кампанията продължава платформата на марката „Open“, която има за цел да вдъхнови хората да бъдат отворени за нови възможности и преживявания и да останат оптимисти в настоящите предизвикателни времена.

Tyler, The Creator казва по повод старта на кампанията: „Беше наистина страхотно да имам възможността да работя по реклама на Coca-Cola и ще остана благодарен завинаги. Крайният резултат се оказа невероятен. “

Уолтър Сузини, маркетинг на SVP на Coca-Cola, Европа коментира: „Наистина сме развълнувани да стартираме тази кампания, за да отпразнуваме и изразим емблематичността на преживяването, не чрез една-единствена дума, а чрез музика, движение и универсален език, който може да бъде разпознат от всеки човек, който опитва и обича Coca-Cola. "

Сюлейман Хамед, директор на марката Coca-Cola и потребителски опит за Западна Европа, добавя: „Разработихме модулна комуникационна платформа, която ни позволява да имаме единно уникално послание и тон в различните моменти и случаи през годината във всички точки на съприкосновение, за да предадем преживяването на марката. В крайна сметка това ни позволява да доставим повече с по-малко инвестиции ”.

Новата кампания на Coca-Cola стартира в момент, в който компанията се стреми да съживи растежа си, след като пандемията се отрази неблагоприятно на продажбите ѝ извън дома. При обсъждането на плановете на компанията за 2021 г., финансовият директор Джон Мърфи казва, че Coca-Cola работи върху целенасочени experiential кампании, които са базирани на данни, базирани на поводи и са „always on“. Това съответства на тенденцията, която се ускори по време на пандемията на фона на по-голямото търсене на цифрово съдържание. Coca-Cola се фокусира върху производството на съдържание в реално време, за да достигне до по-младите потребители, с което рестартира маркетинговите усилия след прекъсването им в началото на пандемията.