Не се разсейвай! Вземи SETAPP!

Новата забавна кампания на Droga5 London за SETAPP предупреждава за опасностите от разсейването

от Redlink
Не се разсейвай! Вземи SETAPP!

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Нова кампания на Droga5, без значение от коя страна на Атлантика е създадена, винаги си струва да се погледне. Droga5 London са в светлината на прожекторите на глобалната рекламна сцена с новата си кампания за Setapp – абонаментна услуга, която предоставя достъп до над 190 апликации за Mac, iPhone и iPad и помага на потребителите да завършат всяка задача, като им осигурява достъп до най-подходящите за конкретните им нужди апликации. Това е първото голямо представяне на бранда, след стартирането на услугата преди 3 години, и е израз на нoвaта посока в маркетинга на SETAPP - изграждане на масова познатост на марката, за разлика от досегашния изцяло перформанс базиран подход.

Основателят и CEO на SETAPP, Олександр Косован казва: „Тази нова кампания е перфектният начин да се представи Setapp - показвайки важността на фокусирането - основно предимство, което предоставяме на своите индивидуални и бизнес потребители, включително и работещи дистанционно.“ Мениджърът продуктов маркетинг и директор растеж на Setapp Ярослав Степаненко допълва : „Droga5 London беше най-подходящият екип, който да осъществи нашата визия, допаднахме си още от първата среща и за нас беше ясно, че това е екипът, с който трябва да работим“. Бюджетът на SETAPP от 3 милиона долара е поверен на Droga5 London, защото мениджърският екип на компанията е впечатлен от лекции на агенцията на конференцията SXSW в Остин, Тексас през 2019.

Кампанията „Не се разсейвай. Вземи SETAPP” е изградена около 3 комични истории , всяка от които показва абсурдно драматичните последици от това някой да не завърши това, което е започнал. Разфокусирането е сериозен проблем в съвременния живот, но в забавната нова глобална рекламна кампания на SETAPP то води до екстремни и дълготрайни последствия. Рекламите на марката подчертават предимствата на продуктивността, като използват абсурдни сценарии, драматизиращи последиците от недовършването на нещо започнато.
„Setapp е страхотен продукт, но опитите да се представят безбройните му предимства със серия от реклами само биха могли да объркат потребителите. Затова и се постарахме да имаме опростен подход“ – казва творческият директор на Droga5 London David Kolbisz. „Идеята ни е да драматизираме един много реален проблем – не-завършването на нещо, което си започнал, но по един забавен, абсурдно хиперболизиран начин. Безобидни, дребни проблеми се превръщат в живото-променящи обстоятелства в резултат от разсейване.“

В първия клип в поредицата „Змия“, човек с фобия от змии е хипнотизиран от терапевта си и остава с внушението, че е змия, защото терапевтът му се разсейва и забравя да го извади от хипнозата. Клипът включва едно от най-добрите изпълнения на човек като безкрако влечуго от години, или поне след известния клип “Яж като змия“ на Burger King.

Вторият клип от поредицата включва момче, което е прекалено добро в играта на криеница. Или по-точно неговият баща не е добър в тази игра.

Третият клип от поредицата разказва трагикомичната история на съпруга, чийто мъж мистериозно изчезва по време на представление на илюзионист, предизвиквайки доживотното му издирване.

Режисьор на клиповете е Jeff Low от Biscuit Filmworks. Той е от любимите режисьори на екипа на Droga5 London и е режисирал проекти за техни клиенти като Barclaycard и GoCompare. При работата с Джеф, сценарият на Droga5 London е бил само началото на творческия процес, а силата на Джеф е да разкаже забавните истории по по-неочакван начин.

Клиповете са заснети в Румъния преди карантината, но излъчването им е отложено заради отдръпването на рекламодателите от хумористичния подход в началото на пандемията. Освен 3-те рекламни клипа, Droga5 London разработват и други елементи на кампанията, като дисплей реклама и реклама в социалните медии, включително и преработка на дизайна на апликацията по начин, който да представя посланието за опасностите от разсейване по време на работа.

Ед Редгрейв, творчески директор на Droga5 London казва: ‘Ако четете това, вероятно сте започнали да правите нещо друго преди това, което сте прекъснали, за да стигнете до тук. Ако това наистина е така – вие се нуждаете от Setapp – набор от апликации, които ви помагат да завършите всяка започната задача“.