Вижте „Влезте в шоуто“ – филмът на Паоло Сорентино за Hennesy V.S.O.P.

DDB Paris стои зад поканата на Hennesy V.S.O.P. в сюрреалистичния свят на Сорентино

от Redlink
 „Влезте в шоуто“ – филмът на Паоло Сорентино за Hennesy V.S.O.P.

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новата кампания на Hennesy V.S.O.P. ( Very Superior Old Pale) – коняк, създаден по специална поръчка от принц-регента-бъдещият крал Джордж IV през 1817, е дело на творческата агенция DDB Paris и нейния творчески директор Александър Калчев. За емблематичния коняк VSOP на Hennessy, DDB Paris създава изцяло нова платформа на марката, лансирана от късометражния филм „Влезте в шоуто“ на известния италиянски режисьор Паоло Сорентино. Неговият филм „Великата красота“ (La Grande Bellezza) спечели Оскар за най-добър чуждоезичен филм през 2014 г., както и Златен глобус и награда Bafta.

С характерния за Сорентино стил и нотки еклектика,които правят неговите филми толкова забележителни, „Влезте в шоуто“ рисува една пищна, експресионистична картина, преплитайки миниатюрни разкази. Зрителят е въвлечен в бляскав свят на мечтите - място, пълно с приключения и завладяващи герои, където зад всеки ъгъл се крие парти, настроението се вдига, всичко може да се случи, а изтънченият лукс е философия на живота, поставена на романтичен, космополитен фон. Майстор на намирането на красотата в неочакваното, Сорентино се гмурка с главата напред в един луд, многостранен свят на лукс, в който, в една епична нощ, еклектични и енигматични герои се срещат по време на търсенето на Едгар - изчезнал паун. Сред тази импровизирана група приятели срещаме харизматично пиколо, бляскава дива, очарователен художник, любопитен фотограф и ексцентричен собственик на паун. Към мисията им се присъединява и Джаксън Уанг - китайската суперзвезда и лице на Hennessy VSOP в Азия, който изненадващо се появява, играейки себе си. Отвъд търсенето на изчезналия паун, героите следват течението на нощта, прегръщайки неочакваното на всяка крачка. Hennessy V.S.O.P. е на заден план през целия филм, преди да стане център на вниманието за финала, когато веселбата наистина започва. Наелектризиращите откривателства на героите във филма пренасят спонтанността, вълнението и гъвкавостта на Hennessy V.S.O.P на екрана. „Влезте в шоуто“ също така въвежда новия, модернизиран дизайн на декантера на Hennessy V.S.O.P – една по-щадяща околната среда опаковка, зсъздадена в съответствие с инициативата LVMH Life 360, която ще се появи на световните пазари до март 2023г.

Освен 5 минутната режисьорска версия филмът има и 95 секундна и 30 секундна версии. Освен филма "влезте в шоуто", кампанията включва и външна реклама, 3D билбордове и дигитално съдържание, заснето от фотографа Алис Росати, в красиви, спонтанни снимки на актьорския състав по време на снимките на „Влезте в шоуто“. Кампанията стартира в Китай, като филмът вече е достъпен и на глобалните дигитални платформи на Hennesy, а отделни ключови за марката пазари ще бъдат обхванати постепенно до началото на 2023г.

Това не е първият опит на Паоло Сорентино за колаборация в рекламен филм с алкохолна марка. През 2017 той създаде съвместно с Campari Killer in Red с участието на Клайв Оуен. За DDB Paris и Hennesy това също не е първото сътрудничество с емблематичен кино режисьор. Преди няколко години агенцията си сътрудничи с легендарния Ридли Скот за създаването на филмa "Седемте свята" за Hennesy XO.

Александър Калчев разказа за създаването на тази кампания по време на презетацията си на ФАРА 2020г.

Притежаваната от LVMH марка Hennesy е най-популярната марка спиртна напитка в интернет според проучване на Feuntman’s публикувано от thedrinkbusiness.com. Голямата популярност на марката в дигиталното пространство е донякъде подпомогната и от ммногобройните споменавания на Hennesy в редица рап песни, включително и на много популярни рап изпълнители като Drake.