Вижте кампанията на Grey Argentina спечелила Grand Effie на Effie LATAM 2022

Кампанията Chat Account за Banco Itaú - първата банкова сметка, управляванa през WhatsApp, e отличена и с две златни и една сребърна награди от Effie LATAM 2022

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В Латинска Америка използването на WhatsApp на практика заменя изпращането на текстови съобщения. Само в Аржентина 84% от собствениците на мобилни телефони използват WhatsApp като основен месинджър канал, така че в днешно време разговорите чрез това приложение са част от ежедневието и там преминават почти всички социални взаимодействия. От срещи и събиране на пари за подаръци до чатове на родителите с училището, този начин на комуникация има свои собствени правила и етикет, с които хората се чувстват комфортно и безопасно, защото представлява един приятелски начин на общуване, практичен, безплатен и лесен за използване.

Itaú Chat Account е първата банкова сметка в Аржентина, която се отваря, управлява и затваря директно чрез WhatsApp, безплатно за цял живот и без необходимост от изтегляне на каквото и да е приложение, което води до напълно новаторски и уникален продукт на пазара. Тази сметка има за цел да привлече нови клиенти и да помогне на банкирането като цяло. С нея се работи много лесно и трябва само да изтеглите приложението WhastApp на мобилния си телефон. Тя е идеална и за по-младите хора, свикнали да управляват финансите си по виртуален начин, защото има прост и лесен за разбиране език.

В основата на интегрираната кампания, създадена от Grey Argentina, са два рекламни клипа, които с хумористичен тон и главозамайващ сценарий обхващат най-разпознаваемите моменти от взаимодействията в WhatsApp, подчертавайки как е възможно да се използва това, за да се извършват банкови операции.

Каролина Белзунс, маркетинг мениджър на Banco Itaú коментира: "Продължавайки ангажимента си да поставяме хората в центъра на всичко, което правим, ние представяме това ново развитие, което включва не само интегриране на банката в контекста на дигиталния живот на хората, които вече са свикнали да използват WhatsApp за всичко, но също така насърчава финансовото им включване с продукт, до който има лесен достъп и е лесен за работа. Чат акаунтът е много повече от акаунт, това е изживяване, което трансформира начина, по който се свързвате с банката."

Резултатите постигнати от кампанията по въвеждането на Chat Account са наистина впечатляващи. Отворени са 1 милион акаунта през 2021: по 2 на минута, а 82% от клиените декларират че не биха банкирали по никакъв друг начин.

Агенцията Grey Argentina, ръководена от Дениз Орман и Диего Медведоки бе наградена с Grand Effie Latam за кампанията Chat account: A Chat Away From Everything. Това е второто поредно Grand Effie тази година за тази кампания, тъй като тя спечели и Grand Effie на Effie Argentina по-рано. Освен Grand Effie, кампанията за Itaú Bank също спечели злата в категориите маркетинг ефективност и финансови услуги и сребро в eperiential marketing.