TheOneBragBot – похвали се без свян

Визуалната идентичност и кампанията на The One Show 2024, създадени от NOT W+K, приканват рекламната индустрия да празнува без свян своята работа и победи.

от Redlink
TheOneBragBot – The One Show 2024

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Малко след като отваря врати в началото на 2023 г., NOT W+K - самостоятелното студио за дизайн и брандинг на Wieden + Kennedy London, е ангажирано от The One Club for Creativity да курира свежа и креативна визуална идентичност за предстоящия сезон на наградите The One Show 2024. За да направят това, NOT W+K се облягат на истина около наградите в рекламната индустрия: не ни е удобно да се хвалим с тях, но със сигурност си струва да се похвалим.

На базата на притесненията и колебанията около саморекламата в рамките на културата на наградите в рекламната индустрия, NOT W+K създават "The One to Brag About" "(игра на думи с името на конкурса, буквално The One, за който да се похвалиш“), за да поканят хората да видят забавната страна на „скромното“ си самохвалство, докато празнуват победите си безсрамно.

Този подход става движещата сила за тона на цялата платформа, правейки ролята на визуалната идентичност двойна: да бъде достатъчно проста, за да не пречи на голямата идея и да създаде красиво изработен, традиционен, недигитален контрапункт на много актуалната, много дигитална технология, която седи в основата на "The One to Brag About".

Героят на концепцията е The One Show Brag Bot – задвижван от ChatGPT генератор на хвалби с една единствена мисия: да сложи край на скромноста. Ботът признава, че да си жури, да участваш или да спечелиш награда на The One Show е нещо, с което си струва да се похвалиш и предоставя десетки опции в менюто си, за да създаде остроумни хвалби. Инструментът, задвижван от изкуствен интелект, помага на членовете на журитата, номинираните и победителите в The One Show да се похвалят с постиженията си. Той също така е отворен за всеки извън The One Show, помагайки на хората да се хвалят със случайни неща като нови работни места, повишения, колко усилено работят и дори скандалното: "Първо аз имах тази идея!".Brag Bot е придружен от набор от видеоклипове, включително тийзър филм и бързо ръководство стъпка по стъпка за "Как да се хваля с Brag Bot", наред с други. Ботът може да се използва в социалните медийни канали, включително LinkedIn, Facebook, Instagram и X.

"Искаме да накараме хората да говорят за The One Show по начин, който се чувства забавен и свързан", казва Кевин Суанепоел, главен изпълнителен директор на The One Club. "Като индустрия, ние трябва да подкрепим усилията, които отиват в творчеството от световна класа, което хората, агенциите и марките влагат по целия свят." The One to Brag About "признава и празнува факта, че участието, журирането и победата в The One Show е наистина нещо, с което да се похвалим."

"Как намирате нов начин да говорите за наградите? Мислихме дълго и упорито за това и за културата на наградите като цяло", добавя Аника Рамани, директор на Branding & Design, NOT W+K. "Ровейки из социалните медии, нашето прозрение ни гледаше в лицето. Навсякъде, където погледнехме, хората публикуваха постиженията си, но правеха всичко възможно, за да изглеждат небрежни и скромни. Искахме да преобърнем тази норма с главата надолу, да помогнем на хората, които не знаят как да се похвалят и да дадем на нашата индустрия повод да празнува. "

Заявки за участие в The One Show 2024 могат да се подават сега, като таксите се увеличават след всеки краен срок. Редовният срок е 26 януари 2024 г., удълженият срок е 16 февруари 2024 г., а крайният срок е 1 март 2024 г.

Пълният списък с повече от 250 топ творци, които ще служат в журитата на The One Show 2024, можете да видите тук. Финалистите ще бъдат обявени през април 2024 г., а носителите на златен, сребърен и бронзов молив и заслуги ще бъдат представени по време на Creative Week в Ню Йорк, 13-17 май 2024 г.