The Knocklace Collection – медальони за родителите, които никога не чукат

Новата кампания на Sprite в Латинска Америка, създадена от AQKA представя колекция от бижута за родители, които помагат да се избягват неудобни ситуации у дома.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Изправени пред икономическите предизвикателства, навсякъде по света младите хора от поколенията на Милениалите и Gen Z все по-дълго живеят с родителите си и отлагат напускането на дома. Това съжителство на поколенията често е източник на неудобни ситуации и превръща усамотяването на младите хора в истинско предизвикателство.

С новата си кампания за Латинска Америка, Sprite директно се обръща към младите хора, които все още живеят с родителите си, като признава трудностите които срещат те, когато се опитват да се усамотят и им предлага технологично решение за личното им пространство у дома. Кампанията има за цел да премахне "топлината" от това да бъдете хванати в неудобни ситуации, като в крайна сметка насърчава открит разговор и диалог по въпросите на неприкосновеността на личния живот в дигиталната ера.

Кампанията The Knocklace Collection е съсредоточена около нова колекция бижута, наречени Knocklace – игра на думи между английската дума за чукане (knock) и огърлица (necklace). Knocklace е колекция от три високотехнологични бижута под формата на медальон, който предупреждава, когато някой е на път да нахлуе в личния живот на потребителя и нарушава усамотяването, на което се наслаждава.

Mедальоните от колекцията, изработени от алуминий от рециклирани кутии Sprite, са оборудвани с дискретно технологично устройство, което ги свързва със смартфоните на потребителите и им изпраща известие, когато носещия Knocklace родител наруши зададен периметър, като автоматично превключва екрана на телефона на "безопасен екран", ако е необходимо. За да съчетаят функцията сисъс сантименталността, медальоните позволяват на родителите да съхраняват и снимка в тях. Устройството показва само близостта между потребителите, без да проследява точното им местоположение.

View this post on Instagram

A post shared by AKQA Casa (@akqacasa)

Новата кампания включва две нови видеа, разпространявани в дигитални канали и в социалните мрежи – "Downstairs DJ" (Диджей там долу) и "Feeding the Ducks" (Да нахраниш патетата – идиом за самозадоволяване). Забавните видеа, режисирани от Лос Пибес и Пауло Нашименто, използват визуални метафори и предлагат алтернативни обяснения за хванатите в неловка ситуация младежи, когато усамотението им е нарушено от родители.

Идеята зад кампанията The Knocklace Collection е да насърчи разговорите и диалога по въпросите на неприкосновеността на личния живот в дигиталната ера. Колекцията има за цел да повиши осведомеността за важността на неприкосновеността на личния живот в свят, в който всичко е прекомерно споделено и преекспонирано. Кампанията също така насърчава хората да останат спокойни в ситуации, които могат да предизвикат гняв, като например когато родител нахлува в стаята без да почука, и е част от глобалната платформа на марката Sprite "Heat Happens", която стартира през 2022 г. и празнува неизбежните и потенциално досадни моменти в ежедневието.

Агенцията AKQA и нейното базирано в Сао Пауло творческо студио, AKQA Casa създават кампанията с помощта на WPP Open X - мрежата от агенции на WPP, създадена за управление на медиите, творческите, социалните и производствените комуникационни проекти на Coca-Cola.

Според Жоао Гандара, асоцииран творчески директор в AKQA Casa, "Колекцията Knocklace се очертава като хумористичен инструмент за повишаване на осведомеността относно значението на диалога и неприкосновеността на личния живот. Като марка създадена, за да помогне на хората да останат готини, Sprite е идеалният посланик на този тип иновации.“