Shutters на Heineken с Grand Prix за външна реклама на Cannes Lions 2021

Преструктурирането на медийни бюджети в помощ към ключови партньори носи на марката най-високото рекламно отличие за външна реклама в света

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Продажбите в барове и заведение са ключови за търговските резултати на Heineken. Когато настъпи COVID кризата и заведенията бяха принудени да „спуснат кепенците“ за Heineken е от ключово значение да помогне на баровете да оцелеят занапред, като им предложи подкрепа под каквато и да е форма, за да могат и след кризата да бъдат основен канал за продажби. Прогнозите в началото на пандемията, с въвеждането на локдауните в отделните страни по света са, че над 60% от баровете едва ли ще могат да отворят отново врати след дългия период без работа.

Създадена от Publicis Italy като естествено продължение на кампанията „Back the Bars“, с кампанията си „Shutters Ads", Heineken промeня начина си на закупуването на медиина реклама. Като пренасочва бюджетите си за външна реклама (10% от бюджета на марката) изцяло към ролетните щори и капаците на прозорците на най-известните и обичани барове по света, освен да повиши видимостта на марката, оказва безценна помощ и на самите заведения.

Над 5000 затворени бара по света стават носители на рекламните послания на Heineken. Така спуснатите ролетки повишиха осведомеността за предизвикателствата, пред които са изправени търговските обекти в пандемията и преразпределя 7,5 млн. Евро от рекламния бюджет на марката директно към тези, които най-много се нуждаят от помощ - затворените барове.

Ролетките носят над 40% по висока медийна стойност за марката от традиционните позиции външна реклама. Освен това тази инициатива кара и други марки на компанията Heineken и дори някои техни конкуренти да се присъединят към усилията за подкрепа на търговските обекти в трудните а тях времена. От компанията посочват че 100% от използваните като рекламен канала спуснати ролетки са отново прибрани, тъй като заведенията са успели да оцелеят и отново са отворили врати.