Почивката спасява животи

Новата кампания на British Airways Holidays подчертава по забавен начин важността от пълното откъсване от работата по време на почивка

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

British Airways Holidays стартира иновативна кампания, създадена от Uncommon creative studio с важно послание за ползите за здравето от пълноценната почивка по време на отпуската.

Въпреки факта, че буквално е доказано, че липсата на почивка ни убива по-рано, ново проучване, поръчано от British Airways Holidays с YouGov Plc., разкрива, че 50% от работещите възрастни в Обединеното кралство не вземат пълния си годишен отпуск. Проучването на British Airways Holidays проведено съвместно с YouGov Plc., установява че повече от една трета от работещите британци (36%), които не са взели пълния си годишен отпуск, казват, че това е защото „просто не са успели“. Освен това, цели 42% признават, че са се чувствали стресирани от работата си, докато са били на почивка, а 46% отговарят, че им се е налагало да работят докато са в отпуск. 48% са проверявали служебните си имейли, докато са били на път, а повече от една трета (39%) са отишли ​​още една крачка напред и са им отговорили. 40-годишно проучване на Европейското дружество по кардиология показва, че почивката може да помогне на хората да живеят по-дълго. Проучването показва, че мъжете, които са взели повече от три седмици отпуск годишно, са с 63% по-склонни да живеят по-дълго от тези, които са ползвали три седмици или по-малко почивка. Същевременно данните на British Airways Holidays от проучването им с YouGov Plc. разкриват, че близо 79% от запитаните са съгласни, че почивката е полезна за психичното им здраве.

Имайки всичко това предвид, British Airways Holidays стартираха нова кампания, която съчетава телевизионна реклама, кино, външна реклама, социални медии и радио. В серия от три клипа, Uncommon използват комедиен подход, за да подчертаят важността на добрата почивка от работа.

Зад хумора на кампанията стои важно послание, че почивката трябва да се приема сериозно, като хората са призовани да дават приоритет на времето си ичвън работа за собственото си благополучие. Въпреки хумористичния си тон, спотовете подчертават, че ваканциите са повече от лукс и всички ние трябва да дадем приоритет на отделянето на време за нашето психически и физическо здраве и благополучие.

"Изумена съм от резултатите на нашето проучване“, коментира Клеър Бентли, управляващ директор на British Airways Holidays. „Ясно е, че почивката е жизненоважна за нашето психическо и физическо благополучие и е тревожно, че твърде много хора се чувстват неспособни да го направят. Докато нашата нова кампания на марката предава това по комичен начин, посланието зад нея е сериозно. Тук, в British Airways Holidays, ние приемаме почивките също толкова сериозно, колкото и нашите клиенти, и им предлагаме редица предимства, за да облекчат стреса от пътуването, така че те да могат да увеличат максимално времето си за почивка.“