Новата глобална кампания на Adidas #YouGotThis

Кампанията окуражава всички спортисти да се наслаждават на играта

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Всички спортисти, които се борят за спортни постижения, са подложени на голям натиск, а Adidas като марка, подкрепяща спортисти от всички нива, иска да възстанови радостта от спорта, като премахне напрежението.

“Ами ако играехме така, сякаш напрежението не съществуваше?“ Това е въпросът в основата на новата кампания на adidas - глобалната серия съдържание #YouGotThis ( „Ще се справиш“). Кампанията е базирана на обратна връзка и прозрения, събрани от хора по целия свят показващи, че за много хора напрежението и натиска за победа може да повлияе на удоволствието им от спорта. За да изгради кампанията, Adidas работят с neuro11- група от спортни невролози, за да разбере напълно как елитните спортисти управляват натиска, така че да могат да предоставят използваеми насоки.

#YouGotThis, създаден от TBWA, We Are Social и творческия екип на Sphere, стартира преди две седмици с филм с участието на Пат Махоумс, Тринити Родман, Лионел Меси, Линда Кайседо, Джуд Белингам, Антъни Едуардс, Рохит Шарма и новозеландския ръгби All Blacks, посветен на спортистите, които успяват да се справят с натиска. Видеото започва със заснети в черно и бяло спортисти аматьори, докато тренират и се изправят срещу конкуренцията, на фона на „Under Pressure"(Под напрежение), изпълнена от Queen и Дейвид Бауи. Гласът зад кадър отбелязва, че това е "само съперничество" и "шум", докато кадрите се сменят с тренировките на професионалните спортисти, a гласът зад кадър продължава да разбива спорта на малките постижения, за които спортистите тренират, представени като „ само скок“, „само гравитация“ и т.н. завършвайки с посланието: You Got This ("Ще се справиш"). Марката също така ще провежда събития и активации през цялата година и допълнително ще подкрепя кампанията с външна реклама.

„В година на незабравим спорт, в която нашето семейство Adidas несъмнено ще вдъхнови нова вълна от спортисти по целия свят, ние създадохме кампания, за да помогнем на младите играчи да се изправят срещу универсалната бариера – натиска", казва Флориан Алт, вицепрезидент на глобалните комуникации на марката. "Нашата нова кампания има за цел да помогне да се върне радостта в спорта и да се подготвят всички спортисти с едно просто послание: Ще се справиш."

Кампанията включва и три филма за социалните медии, режисирани от Джес Кол от Prettybird, с участието на млади спортисти. В тях марката пренаписва правилата, като създава нетрадиционна спортна среда за забавление. Филмите изследват какво се случва, когато премахнем напрежението и направим игри, които са единствено за забавление. Цялостната творческа концепция е да се преосмислят пространствата, където хората спортуват, с намерението да се намали напрежението и да се създаде среда, в която играчите могат просто да се забавляват и да си спомнят защо са се влюбили в спорта на първо място.

Всеки филм показва професионални спортисти, които преживяват спорта по нов начин, като ги изненадва с обрати в традиционната спортна среда - триъгълно футболно игрище в Лондон, тенис корт с двоен размер в Япония и 6-метров баскетболен обръч в Минеаполис - и кани местните деца да се присъединят към тях на кортовете.

"Футболният триъгълник" извежда на преден план три женски футболни отбора, оглавявани от вдъхновяващатажена треньор - Катарина Макарио, с помощта и мотивацията на гостуващите звездни футболисти Миа Фишел, Габриел Мартинели и Андреас Перейра. Заснет на място в ръгби клуб Wasps FC, "Футболният триъгълник" включва три момичешки отбора (под 16 години): ФК „Кинетика“ „Баркинг Аби“ и „Тотнъм“. Младите футболиски са показани в съблекалнята си преди мача, обсъждайки притесненията си от играенето пред тълпа и как им се отразява. "Футбол, какъвто никога не сте изпитвали преди: „три гола три отбора" е в основата на мача, игран на много нетрадиционен терен с триъгълни маркировки. 5V5V5: три отбора от по пет се състезават един срещу друг на необичайния терен, проектиран от творците на The Midnight Club Luke & Vanya.

Баскетболният герой Антъни Едуардс участва в "The 20 Foot Hoop", заснет на място в Минеаполис, САЩ. Едуардс постига лесна връзка с млад отбор от американски баскетболисти, които му дават представа за натиска, пред който са изправени на баскетболното игрище. Напрежението намалява, когато Едуардс вкарва в 6 метров обръч.

Режисьорката и фотограф Джес Кол, която е режисирала реклами за световни марки, включително Google, Carhartt и WhatsApp и си е създала име като режисьор на вдъхновяващи кампании за спортни марки, включително Nike, Speedo и On Running пояснява: " Бях развълнувана от заданието, защото това беше възможност за създаване на графични, сюрреалистични пространства в различни градове по света - триъгълно футболно игрище в Лондон, тенис корт с двоен размер в Япония и баскетболен обръч с височина 6 метра в Минеаполис. След това поканихме професионални играчи да се присъединят към местните деца на кортовете и уловихме организирания хаос, който последва."