Най-добрите кампании за Деня на Земята

Деня на Земята се отбелязва на 22 април от повече от 50 години насам и много марки подготвят специални кампании за този ден.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Денят на Земята се отбелязва на 22 април от повече от 50 години и много марки подготвят специални кампании за този ден. Ето кои са най-интересните тази година:

YouTube: „Non-Fungible Planet“
Non-Fungible – нещо уникално, незаменимо и несменяемо, което според платформата за споделяне на видео е точно като нашата планета.

За да отбележи Деня на Земята, YouTube обединява усилията си с 15 създатели на съдържание и много различни организации, за да изследва уникални места по целия свят и да покаже колко невероятно рядка и единствена по рода си е нашата планета.

„Океанът се грижи за нас. И за нас на свой ред е отговорност да се грижим за него“, казва Елайна Караусу, половината от дуото влогъри Sailing La Vagabonde. "Мисля, че това е може би най-голямото нещо, което научих."

BMW: „Бъдещето ни намира“

В чест на Деня на Земята BMW North America и творческата агенция FCB NY пускат нова кампания, включваща изцяло електрически автомобил.

„Бъдещето ни намира“ отвежда зрителите на пътешествие през заснежени, безплодни и планински терени, докато американският актьор Крис Пaйн разказва историята, кулминираща с драматичен кадър на BMW iX, кацналa вертикално на върха на 12-фута висока каменна кула.

Спиращият дъха кадър е сниман в долината Юка в Калифорния, като подготовката на дизайнерските и инженерните аспекти е отнела 12 седмици.

Платформата Wherefrom: „Спрете Greenwashing-а”

Платформата за преглед на устойчивостта wherefrom.org предизвиква марки, които претендират с измислени или преувеличени „зелени“ твърдения, като ги осмива в много забавен клип в стил караоке.

„Stop the Wash“ има за цел да напомни на хората в маркетинга, че зелените лозунги сами по себе си няма да спасят планетата, включвайки 120 от най-често срещаните „зелени твърдения“ в текстовете си.

Слушателите се наслаждават на празни фрази като „нашата мисия е зелена“, „зареждането ни е чисто“ и „бъди бъдещето“ – твърдения, които звучат добре, но до голяма степен са безсмислени.

Allbirds: „Запазете Amazon Prime“

View this post on Instagram

A post shared by Allbirds (@allbirds)

Устойчивата модна марка Allbirds пуска насмешлива реклама в стил 90-те, за да популяризира нова услуга за членство за Деня на Земята.

В рекламата се посочва, че схемата предлага безплатна доставка на кислород в същия ден, безплатно отстраняване на въглероден диоксид и неограничен стрийминг на действителни потоци.

Развълнуван гласът зад кадър също разкрива, че има бонус за регистрация от „милиони оригинали на Amazon“.

Разбира се, видеото изобщо не популяризира услуга за онлайн членство - вместо това говори за действителната река Амазонка. Именно тя е тази, която има най-голямо значение за потребителите на всякакви услуги.

Проектът „Ol’au Palau“

Проектът Palau Legacy на островната държава Палау в Океания стартира нова кампания за обучение на хората как да уважават околната среда и местната култура.

Създаден от Host/Havas, проектът предлага бонус точки на хора, които се опитват да компенсират въглеродния си отпечатък с помощта на личен въглероден калкулатор, използват безопасен за рифовете слънцезащитен крем и чисти фирми, които намаляват въздействието си върху околната среда.

„Пандемията предостави на нашата планета така необходимия сигнал за събуждане и възможност да видим какво е възможно, когато природата има шанс да се възстанови,“ казва Алън Т. Марбу, член на борда на органа за посетители на Палау и бивш говорител на щатското правителство.

„Надяваме се, че Ol’au Palau ще накара повече дестинации да се замислят за истинската цена на туризма и да преосмислят кого възнаграждават с най-добрите си преживявания.“

Wrangler: джинси за Деня на Земята

Wrangler се включват в разговора за устойчива мода със своя „Earth Day Jean“.

Вдъхновени от персонализирани тематични илюстрации от 70-те години, панталоните са изработени от органичен памук и екологично чисто покритие, за които модната марка заявява, че ще „издържат както в актуалността на дизайна, така и в дългото носене“.