Многото професии на домашните любимци

Новата кампания на застрахователната компания Many Pets показва ползите за здравето на хората, които им носят техните домашни любимци

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Бумът в притежаването на домашни любимци, предизвикан от пандемията, се отразява добре и на застрахователите на домашни любимци. Британската застрахователна компания ManyPets, която предлага застраховки за кучета и котки, стартира нова рекламна кампания, за да популяризира разширяването на своите здравни и застрахователни услуги.

View this post on Instagram

A post shared by ManyPets UK (@manypets_uk)


Новата кампания на Many Pets - първата за марката разработена от Uncommon Creative Studio, е базирана на проучване сред 385 собственици на домашни любимци, което доказва ползите за здравето на хората от притежаването на домашен любимец.

Поредицата от визии, разработени за външна реклама, представя резултатите от проучването на фона на игриви изображения в близък план на животни, озаглавени като „законно дрогиране“, „ендорфин“, „анти-стрес топка“ и др.

View this post on Instagram

A post shared by ManyPets UK (@manypets_uk)

Визиите демонстрират различните роли, в които домашните любимци помагат на нашето щастие и подобряват психическото и физическото ни благополучие: от уелнес инструктори (96% от хората казват, че техният домашен любимец ги прави по-щастливи) до треньори (88% от родителите на домашни любимци казват, че техният домашен любимец ги прави по-активни). Домашните любимци будят собствениците си рано, помагат им да си създават рутина в ежедневието и да са по-организирани, подтикват ги към редовно движение и физически упражнения и са винаги до тях. Така че най-малкото, което може да направят хората, за да им се отблагодарят, е да се погрижат за своите любимци, както и те се грижат за тях. Това е основното послание на кампанията на Many Pets.

Поредицата от филми, създадена от Uncommon и режисирани от Джеймс Раус чрез Biscuit Filmworks, се основава на идеята, че най-добрият приятел на човека може да бъде и най-добрият терапевт за всеки. Проучването на Many Pets показва, че 89% от хората считат, че техният домашен любимец им помага да се справят с безпокойството и стреса, а 90% от хората казват, че техните домашни любимци им помагат да се чувстват спокойни.

Историята във видеото се съсредоточава около собственик на домашен любимец по време на терапевтична сесия. Фокусът е върху пациентка на кафяв кожен диван, която със сълзи в очите задържа погледа си върху терапевта и му благодари за неговата помощ и подкрепа. В този момент камерата разкрива и терапевта – нейния домашен любимец. В поредицата от различни завършеци на видеата виждаме девет различни домашни любимци, всеки със своя уникална идентичност и излъчване, за да се подсили голямото въздействие и грижа, които оказват домашните любимци. Филмите ще се онлайни и в социалните мрежи през юли и август в опит да изненадат зрителите с всеки различен любим край.

Райън Уитън, глобален творчески директор на ManyPets, казва: „Искахме да направим нещо, което да се откроява в рекламните паузи и да се свързва по-емоционално с родителите на домашни любимци. Екипът на Uncommon умело е уловил естествената емпатия на всеки домашен любимец и е донесъл запомнящ се, очарователен хумор на нашите екрани.“