Heineken казва „Наздраве за истински заклетите фенове“, но те не са тези, които очаквате

Новата кампания на Heineken руши стереотипите и гради ново разбиране за значението на това да си „истински заклет фен“

от Redlink
Heineken казва „Наздраве за истински заклетите фенове“, но те не са тези, които очаквате

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Heineken стартира елиминационните кръгове на UEFA с новата си кампания надграждаща върху вече добре познатата платформа „По-свеж футбол“ (Fresher Football), чиято цел е да превърне футбола в по-приобщаващ спорт. Брандът работи усилено футболният терен да се превърне в едно по-положително и приобщаващо място, където заедно може да се насладим на удоволствието от този спорт.

Новата кампания си е поставила за цел да освежи разбирането какво означава да си истински заклет футболен фен, като придаде блясък на нещо, което дълго време се е асоциирало с лошо поведение. „Малка част от футболните фенове могат да развалят удоволствието от играта за всички други, като по този начин допринасят и за лошата слава на „истински заклетите фенове“, казва Набил Насер, Глобален мениджър на бранда Heineken. „Но тази малка група, която създава лошата слава на футболните фенове е малцинство, и не е представителна извадка. Чрез новата ни кампания по интересен начин се обръща стереотипа за „истински заклетия фен“ и го показва такъв какъвто всъщност е. Така, кампанията празнува по положителен начин всички фенове, които са многообразна група от хора живеещи за този спорт.“

В центъра на кампанията е видеото създадено от австралийския режисьор Марк Молоу. То представя лицето на истинските съвременни футболни фенове. По свеж и забавен начин, вдъхновеното от истински фенове видео, показва колко отдадени са хората в подкрепата си за красивата игра.

Heineken си партнира с капитана на националния отбор на Нидерландия по футбол, Върджил ван Дайк, както и със звездата от женския футбол - Джил Скот, за да отпразнуват истинското съвременно лице на футболните запалянковци. Върджил ван Дайк и Джил Скот обединяват усилия, за да подкрепят Heineken в превръщането на футбола в по-приобщаващ спорт.

За да обявят ролите си като посланици на кампанията, Джил и Върджил взеха участие в предизвикателството да разпознаят „заклетите фенове“.

Почти всеки уикенд ходех на стадиона заедно с дядо си“, сподели Джил Скот, „но ако се замислите как си представяте истинския заклетия фен, то не бихте го асоциирали с една тийнейджърка. Ето това ми допада много в новата кампания на Heineken. Показва ти кои всъщност са истинските футболни запалянковци и си играе с представите на хората за „заклетите фенове“.
Върджил ван Дайк казва: „Гордея се с „Истински заклетите фенове“ и като играч съм благодарен за тази кампания. Считам, че е важно да се преосмисли тази фраза, отрицателните конотации, които тя носи трябва да се премахнат от играта. Никой не се е родил отрицателно настроен към другите, считам, че основните неща, които водят промяната са образованието и да общуваме един с друг. Надявам се да бъдем част от тази промяна и затова съм щастлив, че Heineken® предизвиква разбирането за това какъв е истинският фен, за да покаже, че в тази игра има място за всеки.“