Etihad Airways: летящ оркестър не е невъзможна мисия

Впечатляващата каскада е част от партньорството на Etihad Airways с Paramount за Мисията Невъзможна: Пълна разплата част 1

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новата рекламна кампания на националната авиокомпания на Обединените арабски емирства - Etihad Airways е посветена на новия игрален филм на Paramount от франчайза Mission Impossible (MI): „Мисията невъзможна – Пълна разплата, част първа“. Наред с други места, филмът е заснет и в Абу Даби, родният град на Etihad Airways. Ключови части от филма са заснети на терминала в средата на терена на международното летище в Абу Даби, като една от най-вълнуващите и технически сложни екшън сцени се провежда на 315-метровия покрив на сградата.


Etihad Airways си партнира с Paramount Pictures и става официалната авиокомпания на "Мисията невъзможна", за да отпразнува участието си във филма с мащабна маркетингова кампания и серия тематични търговски активации и изживявания на борда. Част от нея е и зареденото с адреналин видео на Etihad Airways, което показва впечатляваща каскада, която никога досега не е била правена. Etihad показват облечен в техни униформи оркестър, който по време на скачане с парашут свири силно разпознаваемата тематична мелодия на "Мисията невъзможна", докато пада от височина 13 000 фута със скорост 120 мили в час във въздуха.

За да изпълнят тази невъзможна мисия, Etihad Airways, заедно с рекламната им агенция Impact BBDO, намират талантливи музиканти, които са също така и квалифицирани парашутисти. За всеки инструмент е направен персонализиран такелаж, за да се гарантира, че парашутистите могат безопасно да свирят по време на скока си.

Освен впечатляващата каскада и филмът как е създадена тя, Etihad Airways работи и с
дигитална творческа компания Media.Monks за създаването на пет кратки филма, които показват как пътуването може и да е сложна мисия, но нищо не е невъзможно, когато летите с Etihad Airways.

Видеата, режисирани от френския режисьор Guilhem Machenaud, акцентират върху първокласните услуги на Etihad: от надеждната точност на пилота до изключително внимателното обслужване на кабинния екипаж.

С емблематичната тематична песен на Mission:Impossible като свързваща нишка, видеата от кампанията показват как екипът на Etihad се състои само от високо обучени, висококвалифицирани оперативни работници, които са способни да се справят във всяка ситуация. Точно като и главния герой на блокбъстъра Итън Хънт, кабинният екипаж винаги остава спокоен и уверен – дори когато е на 35 000 фута във въздуха.

Седмата част на франчайза Mission Impossible: Dead Reckoning Part One, създадена и режисирана от Кристофър Маккуори, вече е по кината по целия свят. Това е третият път, в който блокбъстър от филмовата поредица избира ОАЕ за локация, като "Мисията невъзможна: Призрачен протокол" е първият от франчайза, заснет в страната през 2011 година.
Ирен Трахтенберг, SVP, Worldwide Marketing & Partnerships, Paramount Pictures, коментира: "Щастливи сме да си партнираме с Etihad и да снимаме в Абу Даби още веднъж. Автентичното присъствие на самолетите и кабинния екипаж на "Етихад" във филма отбелязва нашата признателност за топлото посрещане, което Абу Даби даде на нашата продукция. Партньорството ни с Etihad ще помогне да достигнем до феновете на "Мисията невъзможна" в световен мащаб, тъй като те могат да гледат предишните филми "Мисията невъзможна" по време на полет, докато летят до, от или през Абу Даби със собствените си мисии."
Филмовата индустрия в Абу Даби отбелязва значителен растеж благодарение на инвестициите в най-модерните производствени съоръжения и инфраструктура. Абу Даби става все по-популярна локация за снимки, като през последните години емирството успява да привлече редица холивудски блокбъстъри и независими режисьори от цял свят