Детокс в полза на планетата

Wasa представя CO2 детокс: само вода и 10 филийки knäckebröd

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Детоксите са популярни заради свързаните с тях ползи за здравето и като начин за отслабване. Но шведска марка храни Wasa вярва, че има по-добра причина за строго ограничение: CO2 детоксикация. Според Wasa хората могат да намалят климатичния отпечатък на диетата си с 95%, като не ядат нищо друго освен сухари „knäckebröd“ и вода. Така че производителят на хрупкав хляб насърчава клиентите си да опитат. Само за ден и само ако са здрави, над 18 години и не са бременни или кърмачки.

Планът за детоксикация? Три обикновени бисквити за закуска, четири за обяд и три за вечеря, заедно с много вода. Тъй като свеждането до спартанска диета от knäckebröd и вода може да бъде твърде голямо предизвикателство, Wasa казва, че е добре да добавите няколко варени шведски картофи и местни ябълки, които също имат скромен CO2 отпечатък. За вдъхновение след детоксикация марката насочва хората към раздела за храна на Световния фонд за дивата природа, който включва устойчиви рецепти, които помагат за намаляване на емисиите на парникови газове.

Редица шведски медийни личности ще поемат предизвикателството и справянето им с детокса може да бъде проследено в техните социални канали. Създадената от M&C Saatchi Stockholm кампания включва социални медии и PR.

Дали това е само хитър начин да се продадат повече сухари? Не е задължително. Както Wasa посочва, целта им е да накара хората да мислят за въздействието върху околната среда на това, което избират да ядат. А CO2 детоксикация за един ден може просто да даде тласък на по-интелигентна диета.

Изразен като част от килограм невидимо химическо съединение, отпечатъкът от въглероден двуокис може да изглежда твърде абстрактен. Кампанията на Wasa го конкретизира, като визуализира как би могла да изглежда диета с ултраниски CO2: тези десет парчета сухар, които се равняват на 95% намаление в сравнение с това, което средностатистическият човек яде за един ден.

За да се изгради осведоменост и да се насочат потребителите към екологично отговорни алтернативи, първата стъпка е изработването на послание, което да бъде разбрано мигновено и вероятно да остане. В случая то далеч не толкова сухо, колкото са knäckebröd.