Да живее кегът!

Новата епична рекламна кампания на Carlton Draft създадена от CLEMENGER BBDO

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Една от най популярните бирени марки в Австралия, твърдяща, че е "най-добрата наливна бира в Австралия"- Carlton Draft възражда традицията си на епични рекламни кампании с които марката стана известна далеч отвъд страната на кегурутата като легендарната Big Ad.

Новата кампания на Carlton Draught, разработена от творческата агенция Clemenger BBDO, озаглавена Long Live The Keg ( Да живее кегът) се основава на историческата платформата на емблематичната марка: Made From Beer (Направена от бира). С участието на гайди, хор, биреният полк на Carlton Draft и дори топовни салюти, епичният рекламен клип прелива от пищни церемонии, подобаващи за края на живота на всеки кег на марката.

Кампанията включва ТВ реклама,външна реклама, дигитална реклама, PR и спонсорство на AFL.

Никол Макмилан, генерален мениджър маркетинг в Carlton & United Breweries, каза: „Carlton Draft е една от най-емблематичните и обичани бири в Австралия. Тя е истинско отражение на австралийската култура – ​​винаги да се смееш и да не се вземаш прекалено на сериозно...Тази реклама е за всички, които обичат пъбовете, и ние искаме тя да помогне на хората да се върнат в местния им пъб. Пъбовете са в нашето ДНК и ние сме горди да ги подкрепяме.“

Джим Къртис, главен творчески директор в Clemenger BBDO, коментира: „Всички знаем онова агонизиращото усещане да чакаме да бъде свързан новия кег. Използвахме този момент, за да се подиграем на абсурдното количество помпозност и церемонии в света. Разбира се, финансовият директор на Carlton &United Breweries може и да не е доволен от това, че сменяме всяко едно буре Carlton Draft в страната с 60-членен екип от церемониална гвардия, хор и топовни салюти. Но страхотният маркетинг винаги се отнася към продукта с благоговение и Carlton Draft никога не разочарова в тази област.“

Това е първата голяма рекламна кампания на марката, създадена от Clemenger BBDO за последните пет години. Преч 2017 те създадоха за Carlton Draught вдъховената от Harlem-Globetrotters кампания "46ers“ базирана на прозрението, че нов кег Carlton Draft се сменя на всеки 46 секунди.

Рекламата показва баскетболния отбор "46ers", които въртят чаши бира, правят салта над бара, жонглират и играят билярд, за да запълнят 46-те секунди, необходими за смяната на кега. Оттогава насам марката стартира няколко по-малки кампании, включително своята „Ода за кръчмата“ в края на първиятт локдаун през 2020 г.