Бирата Corona в защита на бреговете на Мексико

Corona насърчава своите клиенти да помогнат за опазване бреговете на Мексико с плажни снимки на бирените си бутилки.

от Redlink
Бирата Corona в защита на бреговете на Мексико

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Corona винаги е поддържала тясна връзка с плажа и морето. Всъщност те са пейзажът за много от рекламите на марката. Въпреки това, скорошен доклад на НАСА (технически доклад за покачването на морското равнище за 2022 г.) разкрива, че за по-малко от 100 години няколко плажа - както в Мексико, така и по света - са изложени на риск от изчезване. Въпреки че е необходимо допълнително проучване, в момента има алгоритъм, способен да извлече необходимите данни от прости снимки.

Сътрудничеството с надзора и опазването на бреговата ивица е катализаторът за тази кампания, създадена от творческата агенция The Juju Мексико, част от екосистемата на Untold, която разчита на просто прозрение: милиони хора спонтанно правят снимки на Corona, когато са на плажа, имитирайки традиционните реклами на марката.

View this post on Instagram

A post shared by Corona México (@corona_mx)

С новата си кампания в подкрепа на усилията за опазване на крайбрежието мексиканската бира Corona се заема с необичайна гражданско-научна инициатива, която кани всеки клиент да стане Guarda Costas (пазител на бреговете) и да участва активно в проследяването на целостта на плажовете на Мексико. Като прави снимки на бутилки Corona на плажа с морето и брега на заден фон и ги изпраща на уебсайта на компанията, всеки може да предостави ценни данни на изследователите, работещи за анализиране и борба с отрицателните въздействия от изменението на климата и други фактори върху крайбрежните райони.

Използвайки фиксираните размери на бутилка бира Corona за мащаб, всяка снимка може да разкрие важна информация за покачването на морското равнище, ерозията на бреговете, състава на плажа, промените в пясъка и метеорологичните условия. Анализирайки тези изображения, учените могат да разберат по-добре текущото състояние на плажовете и да измислят конкретни действия за опазването им. Участниците дори имат шанса да видят снимките, които са изпратили, като част от рекламите на Corona.

Иновативният подход на Corona към краудсорсинг на данни демонстрира потенциала на марките да ангажират клиентите в значими инициативи извън традиционните маркетингови кампании. Guarda Costas не само повишава осведомеността относно важността на опазването на околната среда, но и предоставя почти безпроблемен начин за всеки да се включи. При това, докато рекламира марката. Тъй като климатичната криза заплашва крайбрежните региони по целия свят, подобни примери за партньорства между бизнеса и научната общност могат да проправят пътя за по-креативни решения на неотложни екологични предизвикателства.

Към момента повече от 1000 км. от мексиканската брегова ивица са анализирани от учените, благодарение на Corona Guarda Costas, като амбицията е да се покрият поне 90% от бреговата ивица на страната до края на годината.