Hotels.com: Намерете своето идеално някъде

Вижте новата кампания на Hotels.com създадена от Weiden+Kennedy

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ако търсите идеалната си половинка, вероятно е в сайт за запознанства, където той или тя са описали своите качества и интереси, които го/я превръщат в обект на желанията ви. Подобно на намирането на перфектния партньор в живота, търсенето на идеалното място за почивка може да бъде едно трудно пресяване на характеристики, преди да се натъкнете на „единствения“.

Отбелязвайки приликите между онлайн предлагането на Hotels.com и сайтовете за запознанства, Wieden + Kennedy Portland – новата партньорска творческата агенция на марката – създава остроумна кампания, насърчаваща потребителите да намерят „своето идеално някъде“.

Кампанията Find Your Perfect Somewhere („Намерете своето идеално някъде“) използва структурата и лексиката на профилите за запознанства, за да представи хотелите в платформата. Кампанията предефинира популярния бранд от директория в своеобразен „хотелски сватовник“, като се стреми да подчертае как марката помага да съчетае всеки пътник и тип личност с идеалното място.

„Намерете своето идеално някъде“ стартира с три видеоклипа, във всеки от които семеен морски курорт, бутиков хотел и бизнес хотел описват своите „перфектни“ атрибути, обясняващи защо са идеалното място за следващата ваканция на зрителите, много по-красноречиво от повечето профили в Tinder.

Характерни гласове и специфична лексика на войсоувъра възпроизвеждат отделните „личности“ на всеки тип хотел. Рекламите представят популярните типове хотели и реалните хотели, които гостите могат да резервират на Hotels.com това лято.

„Новата творческа платформа на Hotels.com е проектирана да предаде идеята, че това, което е идеално за някои, може да не е непременно това, което е идеално за вас. И ние сме тук, за да направим това перфектно съвпадение“, споделя Хектор Муелас, старши вицепрезидент на глобалното креативно отделение в Expedia Group. „Точно както всеки пътник е уникален, така и всеки хотел има своя собствена индивидуалност, детайли, които правят престоя идеален за вас.“

Телевизионната премиера на клиповете в САЩ беше по време на плейофите на NBA по TNT като част от официалното спонсорство на Hotels.com за пътуване с лигата, което също така включва табели на корта и реклами по време на игрите, които се излъчват по ABC. Кампанията включва и външна реклама, дигитална аудио реклама, дигитално видео, connected TV, програмaтик и реклама в социални мрежи.

С тази кампания, която е първата работа на Wieden+Kennedy за Hotels.com, марката се отказва от дългогодишната си кампания Captain Obvious ("Капитан Очевидно"). Героят на марката Капитан Очевидно, който е нейно лице от 2014 година в продължение на цели осем години, вече не е „очевидният“ маркетингов избор на Hotels.com.