Diesel x Diesel представя непреходния стил с Фалшиви усмивки

Търсенето на вдъхновение от миналото се очертава като тенденция в модните колекции за 2021

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Diesel е модна марка, известна със своята смелост, бунтовен дух и едновременно с това и със своята универсалност. Новата колекция Diesel x Diesel се обръща за вдъхновение към колекциите на марката от 80-те и има силно американска естетика. Това е първата колекция, създадена от дизайнера Глен Мартенс, присъединил се към марката преди шест месеца, който заедно с основателя на Diesel Ренцо Россо предлага модерен прочит на непреходни класики на марката, правейки ги подходящи за 2021, когато светът е много по различен отколкото беше в 80-те.

За представянето на колекцията Diesel x Diesel, марката разработва нова рекламна кампания, озаглавена „Фалшиви усмивки“. Кампанията канализира мантрата на марката For successful living, представяйки я като постоянното търсене на щастие. Глен Мартенс коментира, че фалшивите усмивки са свързани повече с преувеличението, отколкото с изкуствена приповдигнатост.
Клипът и визиите от кампанията включват теми от ежедневието, всяка от които съдържа хиперболизирани усмивки на моделите, създавайки сюрреалистични образи, които предизвикват чувството на носталгия и улавят духа на десетилетията, вдъхновили тази колекция.
Клипът е заснет от Джони Дюфор, който се фокусира силно върху северноамериканската естетика на колекцията. Придадения на моделите сюрреалиситичен вид успява да подмени баналността на сцените с проста, но ефективна техника.

Във времена на несигурност погледът към миналото може да бъде източник на душевен комфорт. Този подход е възприет широко от модните дизайнери през този сезон.

Рекламното лице на колекцията есен-зима 2021 на Lanvin е Парис Хилтън, а визиите представят иконата от началото на века в изцяло нова светлина. Двамата с дизайнера на марката Бруно Сиалели единодушно решават, че ще представят нов образ на Парис Хилтън, без дежурните дълги руси коси и кученцето в ръце, но запазвайки усещането за лукс и блясък и образа ѝ на "богато момиче". Тази интересна колаборация е възможност за PR и за двете страни, които имат своите тъмни петна в близкото минало - Парис има сериозни проблеми с имиджа, а Lanvin загубиха огромна част от клиентите си след скандалото уволнение на Албер Елбаз. Красивата кампания, заснета от знаменития дует Mert Alas и Marcus Piggott, е носталгично завръщане в миналото, където всичко е безупречно, лъскаво и идилично.

View this post on Instagram

A post shared by LANVIN (@lanvinofficial)

За самата колекция творческият директо на Lanvin Бруно Сиалели черпи вдъхновение от миналото, преоткрито за настоящето и калибрирано за бъдещето и още докато я подготвя вижда именно Парис Хилтън като олицетворение на идеите си.

Новата колекция на Lanvin е представена чрез ироничнo-хумористична ода на музикалните клипове на MTV, а саундтракът е химнът на Гуен Стефани от 2004 г. „Rich Girl“.

Есенно-зимната колекция на Moschino за 2021- Jungle Red, създадена от Джереми Скот, отдава почит на стария Холивуд. Източникът на вдъхновение за тази колекция е култовият филм на Джордж Кюкор от 1939 година The Women с Джоан Крофорд и Норма Шиърър. Макар и толкова далеч в миналото, вдъхновението на Скот както винаги приближава преживяването до това, с което е известна модната къща: модерното забавление. На сцената на едно въображаемо ревю, в публиката на което са Дита фон Тийз и Уини Харлоу, с конферансие самата Мей Мъск, се сменят екстравагантни модели и епохи, които се простират от златната ера на Холивуд до наши дни. Доста психеделично за едни, наистина екстравагантно за други!