Burger King пренася наградите от видеоигрите в реалния свят

Марката стартира активация с най-популярната баскетболна видео игра в света

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След като направи една от най-известните гейминг рекламни кампании в популярна видеоигра през последните години - Stevenage Challenge, Burger King продължава да търси нови начини за свързване с общностите на геймърите. Този път изборът е PlayStation играта NBA 2K21- най-популярната баскетболна видеоигра в света.

Използвайки инструменти за редактиране в играта, те създават къстъмизирано баскетболно игрище, наречено “The Menu Court“, което включва по игралното поле най-популярните продукти от менюто на веригата. Всичко, което феновете трябва да направят, е да го изтеглят в MyLeague Mode (PS4) или MyNBA Mode (PS5) и да вкарват точки от маркерите на игрището с някой от продуктите на Burger King. По-трудните удари отговарят на по-големи награди: докато спечелването на сандвич е относително лесно, спечелването на пълно меню изисква удар от средата на “The Menu Court“. За да могат да получат безплатно спечеления с играта им продукт, играчите трябва да публикуват видео в Twitter, маркирайки Burger King и NBA2K с хаштаг #BKMenuCourt.

Burger King си партнира с испанските създатели на съдържание RobertPG и Papigavi o Vituber, за да популяризира кампанията си в Twitch и YouTube. Агенция David Madrid спомага за разработването на кампанията, която ускорява стремителния интерес на потребителите към esports игри и стрийминг.

Концепцията е пример за това как брандовете мислят отвъд традиционната реклама, за да достигнат до геймърите, които често не искат забавлението им да бъде прекъсвано от рекламни послания. Поставянето на реклами в играта става все по-популярно, особено в спортните франчайзи, където феновете и в реалния живот са свикнали да виждат спонсорите на игралното поле. InGame рекламата става все по популярна и заради нарасналата популярност на лайфстримовете на esports през последната година, което също е начин за стимулиране на ангажираността с марката и вдигане на шум в социалните медии. Не само марки като Burger King, Bud Light или Duracell се опитват да капитализират превръщането на гейминг културата от субкултира в масова. Все повече марки като BMW, L’oreal, Budweiser и други дават индикации, че възнамеряват да инвестират бюджети, някога предназначени за традиционна реклама в по-ненaтрапчивите форми на IGA.