Виновни ли са графичните дизайнери за слабите продажби?

Според ново проучване 89% от дизайнерите са били обвинявани за слаби търговски резултати.

от Redlink
Виновни ли са графичните дизайнери за слабите продажби? Снимка: cocoandwifi from Pixabay

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Персонализирането на маркетингови или търговски материали е болезнена точка за специалистите по продажбите, според проучване, поръчано от Santa Cruz Software, което анкетира над 200 специалисти по продажбите. Преобладаващото мнозинство търговци (90%) използват персонализирани маркетингови материали в своята работа, което показва важността на персонализирането в цикъла на продажбите. Когато разчитат на членовете на екипа на компанията, за да създадат исканите от тях материали, 63% от търговските специалисти казват, че това отнема няколко дни, а допълнителни 14% казват, че им отнема седмици или повече да получат необходимите материали. В резултат на това мнозинството от анкетираните търговци (59%) казват, че губят бизнес, когато нямат персонализираните маркетингови материали, от които се нуждаят.

От друга страна се оказва, че графичните дизайнери прекарват значителна част от времето си в извършването на дребни корекции, като размяна на заглавия, промени на дати или изображения според резултатите от друго проучване, проведено сред 300 професионални графични дизайнери от Santa Cruz Software. Тези корекции често отвличат дизайнерите от по-смислени дизайнерски проекти, като същевременно задушават продуктивността им.

Според проучването 89% от анкетираните дизайнери казват, че са били обвинявани за слаби продажби, а други 24% от тях казват, че биват обвинявани „през цялото време“.

Други интересни открития от изследването са:

– Почти 65% от дизайнерите прекарват половината от седмицата си или повече време, правейки малки корекции, често по искане на отделите по продажби и маркетинг;
– Повечето графични дизайнери работят върху реклами в социални медии (70%), рекламни банери (65%), плакати (64%) и флаери за събития (63%);
– Отделите, които най-често изискват дизайни на материали, са маркетинг (79%), продажби (70%), бизнес развитие (64%) и продуктово развитие (62%);
– Преобладаващото мнозинство (88%) от графичните дизайнери казват, че един нов дизайн изисква средно поне три ревизии. В допълнение 42% от анкетираните графични дизайнери казват, че новите дизайни изискват шест или повече ревизии;
– 55% от дизайнерите предпочитат да прекарват 30+ часа седмично в разработването на нови материали. В резултат на това 57% от тях са били принудени да откажат искания за персонализиране на дизайн поради липса на време.

Тъй като ревизиите и персонализациите на маркетингови материали често причиняват забавяне на финализирането им, 79% от дизайнерите са се сблъсквали с това, други служители на компанията да заобикалят процесите на одобрение и да персонализират материали без надзор от графичен дизайнер, което често води до грешки. Най-честите грешки, които графичните дизайнери съобщават, че виждат, включват дизайни, които не са съвместими с марката (48%), подвеждащи твърдения (58%), информационни грешки (63%), правописни грешки (60%) и нелицензирани изображения (48%).

Решението на този проблем според повечето респонденти от проучванията на Santa Cruz Software, са брандираните темплейти с възможности за персонализиране. Почти всички (95% от дизайнерите респонденти) се съгласяват, че процесът на персонализиране на дизайни би бил по-лесен с помощта на брандирани темплейти. Една четвърт (25%) от графичните дизайнери дори казват, че използването на брандирани темплейти би „променило живота им“.

Брандираните персонализируеми темплейти позволяват на дизайнерите да създават материали със „заключени на място“ елементи, като логото, името на марката и изображение. Други елементи на този шаблон могат да бъдат персонализирани, например заглавието, датата или описание. Това дава възможност на не-дизайнери да персонализират материалите, като същевременно поддържат съответствието им с марката. Портали за къстамизируеми брандирани шаблони като BrandingUI от Santa Cruz Software включват и вградени процеси за одобрение, така че дизайнер да може да прегледа персонализираните материали, преди да бъдат публикувани.