Външната реклама през 2023 – четири съвета

Експертите от Vistar Media споделят пред The Drum съветите си за успешни кампании с използване на външна реклама.

от Redlink
Външната реклама през 2023 – четири съвета

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Възможности за рекламиране извън дома (OOH) непрекъснато се усъвършенстват, благодарение на технологиите и пълната гама от опции за творчество, насочване и измерване, които стават достъпни за рекламодателите. В България дигиталните позиции външна реклама са все още много лимитиран брой, но въпреки това съветите, изготвени от Vistar Media могат да помогнат, особено когато става въпрос за разработване на креативни идеи за такава динамична среда.

Експертите във Vistar Media идентифицират четири горещи съвета за рекламодателите, които могат да помогнат да се възползват напълно от привличането на вниманието на аудиторията и за постигането на оптимални резултати.

Съвет №1

Твърде много брандиране няма да убие рекламата

Едно познато лого с креативно послание може да увеличи вниманието и ангажираността на потребителите, защото е по-вероятно да разгледат информация от марка, с която вече са запознати. Следователно включването и позиционирането на марката и логото й е от съществено значение за високоефективните кампании външна реклама.

Независимо дали рекламното послание е само изображение или видеоклип, името на марка та трябва да е видимо през цялото време. За препоръчване са удебелени, четливи шрифтове, които могат да се четат лесно на различни носители. Съобщенията съответно не трябва да се усложняват прекалено много – простото и интересно послание на марката може да направи трайно впечатление.

Съвет №2

Контекстът е всичко

Тук има три важни фактора: Типовете места: дали ангажираността е чрез широкоформатни позиции, гледани най-добре от разстояние от пешеходци или трафик на нивото на улицата или базирани на място носители, където потребителите са ангажирани в контекстуално релевантни среди като например магазин за хранителни стоки или бензиностанция.

Нивото на персонализация: дали потребителите гледат отдалече заедно с всички останали или са отблизо и лично взаимодействат с дисплея? Тези дисплеи в зони с голям или малък трафик са? И последно, но не по важност е времето, прекарано пред екрана: публиката шофира ли по магистралата или тренира на машина във фитнеса? Дали са за момент в асансьора, отивайки към офиса, или са на процедури в салона за по-дълъг период от време?

Съвет #3

Уместност на посланието

Времето и местоположението са решаващи, когато става въпрос за разработване на подходящи външни реклами. Сезонността, празниците, часът от деня и денят от седмицата могат да повлияят на това какво съобщение да се постави и как се приема. Като алтернатива промените във времето, текущите събития и културните моменти също са тактики, които могат да се вземат предвид при изграждане на творческа стратегия за външна реклама.

Съвет #4

Външната реклама също може да се движи

Дигиталните формати външна реклама, които позволяват излъчване на видео, помагат за привличане на зрители, разказват истории и предизвикат емоции. Още по-добре е когато марките се възползват от съществуващ телевизионен или дигитален видео клип, пренасочвайки рекламно послание, което вече е разработено и тествано.

В тези случаи е много важно да се вземе предвид времето на задържане в средата, в която се показват външните реклами. В много случаи това време е съвсем кратко, докато разрешената анимация е шест или петнадесет секунди, така че по-простото понякога е по-добро. Дори най-базовата анимация може да направи достатъчно за внасяне на дълбочина и вълнение в рекламните послания.